- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Βρετανία: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε επτά Ρώσους ολιγάρχες μεταξύ των οποίων ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτης της Τσέλσι.
Η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε την προσθήκη τεσσάρων επιφανών Ρώσων επιχειρηματιών στη λίστα των προσώπων που υφίστανται σειρά κυρώσεων, καθώς θεωρείται ότι στηρίζουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, η βρετανική κυβέρνηση αφαίρεσε από τους Ρομάν Αμπράμοβιτς, Ίγκορ Σέτσιν, Αλεξέι Μίλερ και Όλεγκ Ντεριπάσκα τον έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων στη Βρετανία.
Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόσθεσε επίσης τους Ντιμίτρι Λεμπέντεφ, Αντρέι Κόστιν και Νικολάι Τοκάρεφ στη λίστα κυρώσεων. Ο πρώτος είναι πρόεδρος του ΔΣ της Bank Rossiya, ο δεύτερος, πρόεδρος της τράπεζας VTB και ο τρίτος, πρόεδρος της κρατικής εταιρείας αγωγών Transneft.
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν «ασφαλή καταφύγια για όσους υποστήριξαν την άγρια επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία».
Η κυβέρνηση λέει ότι οι ολιγάρχες στις τελευταίες προσθήκες του Ηνωμένου Βασιλείου στον κατάλογο κυρώσεων έχουν συνολική καθαρή περιουσία περίπου 15 δισεκατομμυρίων λιρών.
Η εξέλιξη έρχεται μία εβδομάδα μετά την εκδήλωση πρόθεσης του Ρόμαν Αμπράμοβιτς να πωλήσει την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ, Τσέλσι.
Οι «σημαντικότεροι« ολιγάρχες στη λίστα των κυρώσεων της Βρετανίας
- Ιγκόρ Σέτσιν: Rosneft. Ο έμπιστος προσωπάρχης του ρώσου προέδρου και επικεφαλής της πετρελαϊκής εταιρείας, Rosneft ήταν για χρόνια ένας άνθρωπος-φάντασμα. Το κρατικό μεγαθήριο της ενέργειας, όπου ο Σέτσιν υπηρετεί ως πρόεδρος, πριν λίγα χρόνια ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Ρωσίας, αγοράζοντας την πλειοψηφία των μετοχών της βρετανο-ρωσικής κοινοπραξίας TNK-BP, και έγινε η μεγαλύτερη εισηγμένη παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο.
- Αλεξέι Μίλερ: Επικεφαλής της Gazprom. Eπικεφαλής της εταιρείας από το 2001 ο γεννημμένος στο Λένινγκραντ της Ρωσίας, από οικογένεια με γερμανική καταγωγή, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 εργάστηκε σε μια σειρά δημόσιων θέσεων, αποκτώντας επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Ένας από αυτούς ήταν και ο μετέπειτα πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
- Όλεγκ Ντεριπάσκα: Rusal. Ιδρυτής του ρωσικού κολοσσού αλουμινίου Rusal (RUAL.MM), στον οποίο εξακολουθεί να κατέχει μερίδιο μέσω των μετοχών του στη μητρική εταιρεία En+ Group. Διαθέτει Κυπριακό διαβατήριο και είναι για χρόνια στενός συνεργάτης του Πούτιν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ