Κοσμος

Μαριούπολη: Δορυφόρος δείχνει το πριν και το μετά τον βομβαρδισμό

Σπίτια, επιχειρήσεις και εμπορικά κέντρα καταστράφηκαν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Μαριούπολη βομβαρδίζεται από τη Ρωσία, με εικόνες δορυφόρου να δείχνουν το πριν και το μετά. Μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις και εμπορικά κέντρα.

Η Μαριούπολη είναι μια από τις πόλεις στην Ουκρανία που δέχεται ανελέητο σφυροκόπημα από τη Ρωσία. Πόλη - κλειδί, μπροστά στην Αζοφική Θάλασσα, το τελευταίο «οχυρό» που πρέπει να πέσει, προκειμένου ο Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει υπό τον έλεγχό του όλη την παράκτια περιοχή που ξεκινά από το Ντονμπάς και καταλήγει στην προσαρτημένη Κριμαία.

Εικόνες από δορυφόρο δείχνουν μεγάλες ζημιές σε σπίτια, πολυκατοικίες, επιχειρήσεις και εμπορικά κέντρα στη Μαριούπολη.

Σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies, υπάρχουν μεγάλες καταστροφές σε μη στρατιωτικές υποδομές. Το τελευταίο 24ωρο οι Ρώσοι βομβάρδισαν μαιευτήριο στη Μαριούπολη.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν σταματούν να επαναλαμβάνουν ότι τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση στη Μαριούπολη. Η πόλη είναι χωρίς νερό και ρεύμα, τρόφιμα δεν υπάρχουν, και οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά είναι μεγάλες, καθώς ο ρωσικός κλοιός σφίγγει ολοένα και περισσότερο γύρω από την πόλη.

Οι δορυφορικές εικόνες από το πριν και το μετά στη Μαριούπολη, δόθηκαν σήμερα Τετάρτη (09.03) στη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη ημέρα ανακοινώθηκε πως ένα 6χρονο κορίτσι πέθανε από αφυδάτωση στη Μαριούπολη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις