Κοσμος

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Δεν επιχειρείται ανατροπή της ουκρανικής κυβέρνησης

«Βάσει σχεδίου οι στρατιωτικές επιχειρήσεις»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κατά την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, οι στόχοι της Μόσχας δεν περιλαμβάνουν την ανατροπή της κυβέρνησης του Κιέβου.

Η Ρωσία θα επιτύχει τον στόχο να διασφαλίσει ένα ουδέτερο καθεστώς στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Κατά την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, οι στόχοι της Μόσχας δεν περιλαμβάνουν την ανατροπή της κυβέρνησης του Κιέβου.

Η ίδια τόνισε ότι θα ήταν καλύτερο αν οι στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία επιτυγχάνονταν μέσω διαλόγου και έκανε λόγο για μικρή πρόοδο στις συνομιλίες. Εξέφρασε δε την εκτίμηση να υπάρξει μεγαλύτερη πρόοδος στον επόμενο γύρο συνομιλιών με την Ουκρανία, προσθέτοντας ότι η «στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας συνεχίζεται βάσει του σχεδίου.

Είπε επίσης ότι 140.000 Ουκρανοί πολίτες έχουν φύγει προς τη Ρωσία.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ουκ ολίγα δημοσιεύματα προ ημερών ανέφεραν ότι στόχος του Κρεμλίνου είναι η ανατροπή του Βολόντιμιρ Ζελένσκι και η αντικατάσταση του με κάποιον πολιτικό φιλορωσικής στάσης. 

Συνάντηση Λαβρόφ με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ στην Τουρκία

Mε φόντο τα παραπάνω ο επικεφαλής της ρώσικης διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ επισκέπτεται το διεθνές διπλωματικό φόρουμ στην Αττάλεια όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογο του Ντμίτρο Κουλέμπα.

Τη συνάντηση αυτή, πρότεινε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είχε επίσης προτείνει τη διεξαγωγή της σε τριμερή μορφή με τον ίδιο, τον Κουλέμπα και τον Λαβρόφ στο τραπέζι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ