Κορωνοϊός: Ξεπεράστηκαν οι 6 εκατομμύρια νεκροί παγκοσμίως
Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 446 εκατομμύρια


Κορωνοϊός: Πάνω από 6 εκατ. νεκροί εξαιτίας της COVID-19 παγκοσμίως, τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού έχουν ξεπεράσει τα 446 εκατ. σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
Ο παγκόσμιος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε χθες Τρίτη το τραγικό ορόσημο των έξι εκατομμυρίων νεκρών, φθάνοντας τους 6.004.421 χθες το απόγευμα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού έφθασαν τα 446.511.318, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
ΟΙ ΗΠΑ τους περισσότερους νεκρούς στην πανδημία
Οι ΗΠΑ καταγράφουν μακράν τον βαρύτερο απολογισμό θυμάτων, με 951.348 νεκρούς επί συνόλου 78 εκατ. και πλέον κρουσμάτων, αντίστοιχα το 17,6% και το 15,8% των παγκόσμιων συνόλων. Ακολουθούν η Βραζιλία (652.829 θάνατοι) και η Ινδία (515.355 νεκροί). Η θέση των δύο χωρών είναι αντεστραμμένη ως προς τον αριθμό των μολύνσεων (42,97 εκατ. στην Ινδία, 29,13 εκατ. στη Βραζιλία).
Η ευρωπαϊκή και η αμερικανική ήπειρος καταγράφουν μέχρι τώρα τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα (183 εκατ. και 148 εκατ. αντίστοιχα). Η θέση τους αντιστρέφεται σε ό,τι αφορά τους θανάτους (2.649.627 έναντι 1.891.911 αντίστοιχα).
Ο ΠΟΥ εκτιμά, λαμβάνοντας υπόψη την πλεονάζουσα θνησιμότητα που συνδέεται άμεσα και έμμεσα με την πανδημία, ότι ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι διπλάσιος ως τριπλάσιος από τον επίσημο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζονται οι λεγόμενοι «πολιτιστικοί πόλεμοι»
Αντίθετο το κυβερνητικό κόμμα
Του τέθηκαν τουλάχιστον 40 ερωτήσεις για τους δημόσιους διαγωνισμούς του δήμου Κωνσταντινούπολης
Καθώς οι Ευρωπαίοι «δείχνουν να ξυπνούν από τον λήθαργο»
Η αντιπολίτευση καλεί τους πολίτες να διαδηλώσουν σε μια «νύχτα δημοκρατίας»
Η British Airways είχε προειδοποιήσει στο παρελθόν ότι το αεροδρόμιο είναι υπερφορτωμένο
«Η NYT είναι σκέτη προπαγάνδα» αναφέρει
Τα περιουσιακά στοιχεία δεν έχουν ωστόσο κατασχεθεί για την ώρα
Παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις - Τι δήλωσε στα ΜΜΕ
Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια
Κανένας πολιτικός δεν παραβρέθηκε στις κηδείες των θυμάτων από την πυρκαγιά
Η εκπομπή του σταμάτησε λόγω ακραίας γλώσσας
Ένα βιβλίο - μήνυμα δύναμης και θάρρους - Αφηγείται την ιστορία της «με τα δικά της λόγια»
Καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα η κατάπαυση του πυρός
Στα ύψη οι τιμές των ξενοδοχείων στα πέριξ
Τεταμένο παραμένει το κλίμα στη Τουρκία - «Δεν θα επιτρέψουμε διατάραξη της δημόσιας τάξης» λέει ο Ερντογάν
Καταργείται παράδοση 800 ετών
Δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα
Ενδέχεται να αυξηθεί ο αριθμός - Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα
Η τραγωδία προκάλεσε μεγάλες διαδηλώσεις και πολιτικές εξελίξεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.