Κοσμος

Πτήσεις: Χωρίς PLF οι Ουκρανοί που εισέρχονται στην Ελλάδα

Τι ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» © EUROKINISSI

Οι Ουκρανοί που έρχονται στην Ελλάδα, δεν συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι Ουκρανοί πολίτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις εξωτερικού δεν θα συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF.

Ειδικότερα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό ότι εκδόθηκε έκτακτη notam, με άμεση ισχύ, για τους Ουκρανούς πολίτες που καταφθάνουν στη χώρα μας με πτήσεις εξωτερικού.

Σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία, που έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή, όλοι οι ταξιδιώτες που είναι Ουκρανοί πολίτες και έρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το εξωτερικό δεν είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF.

PLF: Τι είναι και γιατί συμπληρώνεται

Το Passenger Locator Form (PLF) συμπληρώνεται υποχρεωτικά απ' όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα, τουλάχιστον 48 ώρες πριν από το check in. Η συμπλήρωσή του γίνεται για υγειονομικούς λόγους, καθώς παραμένει η πανδημία κορωνοϊού.

Στο PLF παρέχονται μεταξύ άλλων πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής και τον χρόνο παραμονής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) αποτελεί βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό της Ελλάδας και έχει σαν στόχο την προστασία πολιτών και την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Σημειώνεται ότι από τις 15 Μαρτίου καταργείται η φόρμα PLF για τους επισκέπτες από το εξωτερικό που έρχονται με πτήσεις στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.