- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Αν πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη»
Το νέο διάγγελμα από τον Ουκρανό πρόεδρο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε νέο διάγγελμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ζήτησε στήριξη από την Ευρώπη. Τι είπε για την ένταξη στην ΕΕ.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έστειλε εκ νέου μήνυμα στην Ευρώπη να στηρίξει την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία. Οι μάχες και οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Στο νέο του διάγγελμα την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, το βράδυ, ο Ζελένσκι ξεκαθάρισε: «Αν πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη».
«Στηρίξτε την Ουκρανία. Στηρίξτε τις προσπάθειές μας και τον αγώνα μας. Αν πέσουμε, θα πέσει όλη η Ευρώπη. Μην σιωπάτε. Μην κλείνετε τα μάτια σας» δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Και πρόσθεσε: «Στηρίξτε μας όσο περισσότερο μπορείτε. Αν κερδίσουμε -και είμαι σίγουρος γι' αυτό- θα είναι μια μεγάλη νίκη για τη Δημοκρατία. Θα είναι μια νίκη για την ελευθερία. Εγώ και όλη η Ουκρανία βλέπουμε και νιώθουμε την υποστήριξη όλου του κόσμου. Σας ευχαριστώ».
Το νέο διάγγελμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνες σε πόλεις της Πολωνίας, της Γεωργίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ουγγαρίας. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας τήρησε και ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς του πολέμου (... από 04.10 και μετά στο βίντεο που ακολουθεί).
Ζελένσκι καλεί ΔΝΤ - Τι είπε για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ
Σε μια παράλληλη εξέλιξη ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με μήνυμά του στο Twitter, γνωστοποίησε ότι ζήτησε επιπλέον βοήθεια από το ΔΝΤ.
«Είχα συνομιλίες με την εκτελεστική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Συζητήσαμε για οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία. Είμαι ευγνώμων για την έκτακτη βοήθεια που ήδη μας έχει προσφέρει το Ταμείο» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος. Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, όπου επιθυμεί το ΔΝΤ να παίξει πρωτεύοντα ρόλο, όταν σταματήσει η ρωσική επίθεση.
Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος συνομίλησε με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Συζήτησαν για νέες κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ μίλησαν και για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, ο Ζελένσκι είχε νέα επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, με τον οποίο, επίσης, συζήτησαν για τα ίδια θέματα, όπως και με τη Φον Ντερ Λάιεν, επικεφαλής της Κομισιόν.
Doznes of thousands of people listening #Ukraine president @ZelenskyyUa statement during a gathering in #Prague, #CzechRepublic https://t.co/RAJObMPlt3
— Filip Horký (@FilipHorky) March 4, 2022
Ο Ουκρανός πρόεδρος γνωστοποίησε επίσης ότι μίλησε και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δήλωσε, μάλιστα, ευγνώμων στον Τούρκο πρόεδρο για τη συνεχή υποστήριξή του. Ο Ουκρανός πρόεδρος ενημέρωσε τον ομόλογό του για τη συνεχιζόμενη επίθεση της Ρωσίας, ενώ του είπε ότι πρέπει να επιτευχθεί ο τερματισμός των εχθροπραξιών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν το εύρος της κακοποίησης ανηλίκων
Καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για καθυστερήσεις και αδιαφάνεια
Αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις μετά τη φονική ενέδρα στην Παλμύρα - Σκληρό μήνυμα Τραμπ
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε τον πρώτο όγκο αρχείων - Αντιδράσεις για λογοκρισία
Η κατάχρηση φαίνεται ότι έγινε μέσω πλαστών συμφωνητικών για ενοικιάσεις αυτοκινήτων
Ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Βαφέι Σάνι συνελήφθη το 2020 για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες
Σφοδρή αντίδραση των Δημοκρατικών
Ο δύο ετών Εμίλ είχε εξαφανιστεί από το σπίτι των παππούδων του στις 8 Ιουλίου 2023
«Έχω το δικαίωμα να λέω αυτό που σκέφτομαι», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας
Παρόμοιες εικόνες έχει να δει η χώρα από τον Απρίλιο του 2024
Οι κακοποιοί έδεσαν τη γυναίκα και τον σύντροφό της, τους οποίους «χτυπούσαν για σχεδόν 2 ώρες»
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι τα τελευταία ζητήματα είναι πάντα τα πιο δύσκολα
Από πότε θα εφαρμοστεί - Η είσοδος θα παραμείνει δωρεάν για τους κατοίκους της Ρώμης
Ο ιδρυτής της WikiLeaks ζήτησε να «παγώσει» το ποσό των 1,18 εκατ. ευρώ που θα δοθεί στη Ματσάδο
Οι γιατροί φέρεται να του άλλαξαν τα φάρμακα μερικές εβδομάδες πριν από τη διπλή δολοφονία
Οι αγρότες εναντιώνονται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και των χωρών του Mercosur
«Είμαστε έτοιμοι για ειρήνη, αλλά με τους δικούς μας όρους» - O συμβολισμός του σκηνικού
Αντιτίθενται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και των χωρών του Mercosur
Κενά στο νομικό πλαίσιο της Γερμανίας
Η οικογένειά του επιβεβαίωσε τον θάνατό του μετά από δυστύχημα με μηχανή στην Καλιφόρνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.