Κοσμος

Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής ζήτα να δολοφονηθεί ο Πούτιν

«Υπάρχει Βρούτος στη Ρωσία;»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Lindsey Graham
Lindsey Graham © ΕPA Pool

Λίντσεϊ Γκρέιαμ: Κάλεσμα σε Ρώσους να δολοφονήσουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν ως μόνο τρόπο τερματισμού της κρίσης που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Γκρέιαμ, γνωστός ως ένα από τα πλέον επιφανή στελέχη των Ρεπουμπλικανών και στενός σύμμαχος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε από τους Ρώσους να δολοφονήσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Αρχικά ο Γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα έκανε τον ισχυρισμό αυτό μιλώντας στην εκπομπή του Sean Hannity στο Fox News και επανέλαβε λίγο αργότερα την έκκλησή του μέσω Twitter, αναφερόμενος τόσο στον προδότη του Ιούλιου Καίσαρα όσο και στον αρχιτέκτονα της απόπειρας δολοφονίας του Αδόλφου Χίτλερ το 1944.

«Υπάρχει Βρούτος στη Ρωσία; Υπάρχει ένας πιο πετυχημένος συνταγματάρχης Στάουφενμπεργκ στο Ρωσικό στρατό;», διερωτήθηκε. «Ο μόνος τρόπος να τελειώσει αυτό είναι κάποιος στη Ρωσία να δολοφονήσει αυτόν τον τύπο. Θα προσφέρετε μεγάλες υπηρεσίες στη χώρα σας και ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε ο Γκρέιαμ.

Και σε επόμενο tweet του, σχολίασε: «Ο μόνος λαός που μπορεί να το διορθώσει αυτό είναι ο Ρωσικός. Εύκολο να το λες, δύσκολο να γίνει. Αν δε θέλετε να ζείτε στο σκοτάδι για το υπόλοιπό της ζωής σας, να είστε απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο σε αθλια φτώχεια και να ζείτε στο σκοτάδι πρέπει να αναλάβετε δράση».

 

 

Ρώσοι αξιωματούχοι απάντησαν στα σχόλια του Γκρέιαμ, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, να λέει στους δημοσιογράφους: «Δυστυχώς, σε μια τόσο τεταμένη ατμόσφαιρα, υπάρχει μια υστερική κλιμάκωση της ρωσοφοβίας. και πολλοί χάνουν τα μυαλά τους».

Ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, δήλωσε στο Facebook ότι η δήλωση του Γκράχαμ ήταν «απαράδεκτη και εξωφρενική» και είπε ότι το μίσος προς τη Ρωσία στις ΗΠΑ είναι «εκτός ελέγχου».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.