- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
ΟΗΕ για Ουκρανία: Ίσως φτάσουν τα 11 εκατομμύρια οι πρόσφυγες
Τέσσερα εκατομμύρια θα καταφύγουν σε γειτονικές χώρες


Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προειδοποιεί ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ίσως προκαλέσει την έξοδο ως και δέκα εκατομμυρίων προσφύγων ακόμη.
Την έξοδο ακόμα δέκα εκατομμύρια πρόσφυγες εκτιμά ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών πως ίσως προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Περίπου 4 εκατ. άνθρωποι ενδέχεται να καταφύγουν σε γειτονικές χώρες για να σωθούν από τις εχθροπραξίες, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ στη Νέα Υόρκη, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται απλά για μια αρχική εκτίμηση.
Δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι έχουν εκτοπιστεί εντός και εκτός χώρας, κατά τον Οργανισμό. Σύμφωνα με τον Ύπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, τον Φιλίπο Γκράντι, πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες εγκατέλειψαν ήδη την Ουκρανία μέσα σε μία εβδομάδα αφότου ξέσπασε ο πόλεμος.
Επίσημα στοιχεία υποδεικνύουν πως οι περισσότεροι, κάπου 575.000 Ουκρανοί, προσέφυγαν στην Πολωνία. Η Γερμανία έχει υποδεχθεί κάπου 5.000 Ουκρανούς πρόσφυγες μέχρι στιγμής, κατά τα δεδομένα του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι πρόσφυγες
Το ένα εκατομμύριο ξεπέρασαν οι πολίτες που έχουν πλέον εγκαταλείψει την Ουκρανία από την αρχή της εισβολής των ρωσικών δυνάμεων την περασμένη εβδομάδα, όπως ενημέρωσε ο Ύπατος Αρμοστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, Φιλίπο Γκράντι.
«Μέσα σε μόλις επτά ημέρες γίναμε μάρτυρες της εξόδου ενός εκατομμυρίου προσφύγων από την Ουκρανία σε γειτονικές χώρες», ανέφερε ο Γκράντι μέσω Twitter.
«Για πολλά εκατομμύρια άλλους, μέσα στην Ουκρανία, είναι καιρός να σιωπήσουν τα όπλα, ώστε να μπορέσει να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια που θα σώσει ζωές», πρόσθεσε ο Ιταλός.
Ο Γκράντι σχεδιάζει να ταξιδέψει τις προσεχείς ημέρες στη Ρουμανία, στον Μολδαβία και στην Πολωνία, τρεις χώρες που υποδέχθηκαν μεγάλους αριθμούς προσφύγων.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε χθες Τετάρτη, με συντριπτική πλειοψηφία, ψήφισμα που «απαιτεί η Ρωσία να σταματήσει αμέσως την καταφυγή στη βία εναντίον της Ουκρανίας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φέρεται να ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω διαδικτύου - Πολεμούσε ως μισθοφόρος
Οι πιστοί έχουν ξεπεράσει τις 150.000 - Δεκάδες διεθνείς ηγέτες
Βρίσκονται «πολύ κοντά σε συμφωνία», σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ
H επίσκεψη που έγραψε ιστορία και το μήνυμα αλληλεγγύης
Αυτοκτόνησε σε ηλικία 41 ετών - Ο αγώνας της κατά της σεξουαλικής κακοποίησης
130 αντιπροσωπείες και 200.000 προσκυνητές αναμένεται να κατακλύσουν την πλατεία του Αγίου Πέτρου
Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης
Χιλιάδες στους δρόμους μετά από ένα βίντεο - πρόβλεψη
Περισσότεροι από 250.000 πιστοί απέτισαν φόρο τιμής στον Ποντίφικα
Δεν είναι γνωστό αν διαθέτει την ανάλογη εμπειρία
Κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης για εκπαίδευση με αλεξίπτωτο
Ο Ουκρανός πρόεδρος επικαλέστηκε συναντήσεις με στρατιωτικούς αξιωματούχους
Εισαγγελείς ζητούν την επιβολή της θανατικής ποινής
Mετά από δεκαετή παύση λόγω της κρίσης στα ακίνητα της χώρας
Οι δύο γειτονικές χώρες διαθέτουν πυρηνικά όπλα και έχουν ήδη εμπλακεί τρεις φορές σε πόλεμο από το 1947
«Βοήθησε έναν παράτυπο μετανάστη να αποφύγει τη σύλληψη», δήλωσε ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών
Ποιοι αναμένουν έναν μεγάλο σεισμό άνω των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Mετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου
H επιθυμία του είναι να ταφεί στην Σάντα Μαρία Ματζόρε
Πρόκειται μια μινιατούρα ντάσχουντ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.