Κοσμος

ΗΠΑ: Ανοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης των ρωσικών πτήσεων

Η Ρωσία έχει απαγορεύσει πτήσεις σε 36 χώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης των ρωσικών πτήσεων στον αμερικανικό εναέριο χώρο, αφήνει ο Λευκός Οίκος
Πτήσεις © EPA Pool

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε σήμερα ότι η απαγόρευση ρωσικών πτήσεων στον αμερικανικό εναέριο χώρο παραμένει στο τραπέζι αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη σχετική απόφαση.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε σήμερα ότι η απαγόρευση ρωσικών πτήσεων στον αμερικανικό εναέριο χώρο, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουν οι ΗΠΑ για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, παραμένει στο τραπέζι αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη σχετική απόφαση.

«Καμία επιλογή δεν έχει φύγει από το τραπέζι», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι σε δημοσιογράφους.

Επισημαίνοντας πως υπάρχουν επίσης πολλές αμερικανικές αεροπορικές εταιρείας που εκτελούν πτήσεις πάνω από τη Ρωσία προκειμένου να φτάσουν στην Ασία και σε άλλα σημεία του πλανήτη, η Ψάκι ανέφερε: «Λαμβάνουμε υπόψη μια σειρά από παράγοντες».

Η Ρωσία ανακοίνωσε από την πλευρά της νωρίτερα σήμερα πως προχωρά στην απαγόρευση εισόδου στο εσωτερικό της σε αεροπορικές εταιρείας από 36 χώρες, ως απάντηση σε παρόμοιες κυρώσεις που έχουν λάβει κράτη της Δύσης κατά της Μόσχας, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (Rosaviatsia) ανακοίνωσε πως απαγορεύονται-μεταξύ άλλων- οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αλβανία, τον Καναδά και την Νορβηγία.

Η Rosaviatsia ανακοίνωσε πως για τις 36 χώρες θα υπάρχουν εξαιρέσεις που θα επιτρέπουν τις πτήσεις προς τη Ρωσία, με τις εξαιρέσεις να αναμένεται να καθοριστούν από την υπηρεσία και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι χώρες που επηρεάζει η συγκεκριμένη απόφαση, είναι οι: Αυστρία, Αλβανία, Ανγκουίλα, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βρετανικές Παρθένες Νήσοι, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Ελλάδα, Δανία (+Γροιλανδία, Νήσοι Φερόες, Χωρική Θάλασσα), Τζέρσεϋ, Ιρλανδία, Ισλανδία , Ισπανία, Ιταλία , Καναδάς, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Φινλανδία, Γαλλία, Κροατία, Τσεχία, Σουηδία, Εσθονία.
 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.