Κοσμος

Οι Ουκρανοί άνοιξαν ιστοσελίδα για τους Ρώσους αιχμαλώτους

Τι αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Ουκρανία άνοιξε ιστοσελίδα για τους Ρώσους αιχμαλώτους που έχει στα χέρια της. Μαίνεται ο πόλεμος. Η ανακοίνωση από το ουκρανικό ΥΠΕΞ.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόεδρος της Ουκρανίας, συμφώνησε να γίνουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στα σύνορα με τη Λευκορωσία, ωστόσο οι μάχες συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, η αντίσταση είναι σθεναρή, ειδικά στις μεγάλες πόλεις της χώρας και στην πρωτεύουσα, Κίεβο.

Η Ρωσία έχει χάσει περίπου 4.300 στρατιώτες, σύμφωνα με το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας. Την ίδια ώρα ουκρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι Ρώσοι στρατιώτες έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι από τον ουκρανικό στρατό. Υπολογίζονται σε εκατοντάδες.

Στους Ρώσους αιχμαλώτους δόθηκε η δυνατότητα να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους δικούς τους ανθρώπους, κάποιοι εκ των οποίων δεν γνώριζαν καν ότι τα παιδιά τους είχαν σταλεί στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας άνοιξε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο με φωτογραφίες και στοιχεία των Ρώσων αιχμαλώτων, προκειμένου να μπορέσουν να τους αναζητήσουν οι συγγενείς τους (200rf.com).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις