Κοσμος

Bρετανία: Οι Ρώσοι δεν έχουν πετύχει τους στόχους τους μέχρι ώρας

Το Λονδίνο αμφισβητεί την κατάληψη της Μελιτόπολης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε ότι οι Ρώσοι δεν έχουν καταλάβει τη Μελιτόπολη και πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί έχουν φέρει σημαντική αντίσταση.

Ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Χίπι μόλις μίλησε στο πρόγραμμα του BBC Today υποστηρίζοντας ότι όλοι οι στόχοι που η Ρωσία είχε θέσει να ελέγξει την πρώτη ημέρα της επίθεσής της παραμένουν στα χέρια της Ουκρανίας.

«Οι ρωσικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στο Κίεβο είναι μονάδες ειδικών δυνάμεων και αλεξιπτωτιστές, αλλά οι κύριες ρωσικές τεθωρακισμένες στήλες παραμένουν κατά κάποιο τρόπο βόρεια της πόλης», είπε.

Ο Χίπι επαίνεσε παράλληλα την ουκρανική αντίσταση λέγοντας «Κάνουν καταπληκτική δουλειά». Ο Βρετανός Υπουργός αμφισβήτησε επίσης την κατάληψη της Μελιτόπολης, πόλης στην επαρχία Ζαπορίζια από τους Ρώσους. «Τα στοιχεία που έχουμε λένε άλλα πράγματα», υποστήριξε ο Χίπι.

Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει στη Ζαπορίζια με τους στρατιωτικούς απομακρύνουν τον κόσμο από τα σπίτια και τους ζητούν να μεταφερθούν σε καταφύγια μετά τις πληροφορίες για κατάληψη της Μελιτούπολης από τις ρωσικές δυνάμεις.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χωρίς διακοπή οι μάχες στο Κίεβο - Live


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ