NATO: Ανάπτυξη περισσότερων στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη
«Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το μπαράζ ψεμάτων της Μόσχας»
Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει περισσότερα στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη.
Οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν ότι θα αναπτύξουν περισσότερα στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ανακοινώνοντας την πρόθεση αυτή της Συμμαχίας, οι ηγέτες τονίζουν ότι η Μόσχα είπε ψέματα για τις προθέσεις της.
«Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το μπαράζ ψεμάτων της ρωσικής κυβέρνησης», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ηγέτες των 30 χωρών μετά τη βιντεοδιάσκεψη, στην οποία προήδρευσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Τώρα κάνουμε σημαντικές, πρόσθετες αποστολές δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της συμμαχίας» ανέφερε η ανακοίνωση, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.
Τόνισε, επίσης, ότι δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για λανθασμένους υπολογισμούς ή παρεξηγήσεις, «θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε κάθε Σύμμαχο και κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ».
Οι ηγέτες σήμερα κατέστησαν επίσης σαφές ότι πρέπει να συνεχίσουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία, είπε ο Στόλτενμπεργκ. Η συλλογική απάντηση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ θα είναι περισσότερη υποστήριξη σε χώρες όπως η Γεωργία, η Μολδαβία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, «για να τους βοηθήσουμε να επιτύχουν με τις δημοκρατικές τους μεταρρυθμίσεις, και να ακολουθήσουν τον δρόμο που ελεύθερα έχουν επιλέξει», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα είχε εκτοξεύσει απειλές κατά της Φινλανδίας και της Σουηδίας, λέγοντας πως τυχόν ένταξή τους στο ΝΑΤΟ «θα είχε σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες, που θα απαιτούσαν από τη χώρα μας να απαντήσει».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας κωμικός πρόλαβε το rebranding του
Τραυματίστηκε και η μητέρα του θύματος
Η υπόθεση έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση γύρω από τον νόμο αυτοπροσδιορισμού
Το PANG φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ευρώπη
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το ίδιο κοινό ξεκίνημα θα κατέληγε σε μια ιστορία που μοιάζει αδιανόητη
Μέχρι το 2023, τα χρέη του είχαν φτάσει περίπου τα 155 εκατομμύρια δολάρια
Δεύτερη μαζική επίθεση μέσα στον Δεκέμβριο συγκλονίζει τη χώρα
Δεύτερη επιχείρηση μέσα στον ίδιο μήνα, μετά την εντολή Τραμπ για «ναυτικό αποκλεισμό» της χώρας
Πώς οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.