Κοσμος

Πούτιν σε Σι: Η Ρωσία πρόθυμη για συνομιλίες με την Ουκρανία

«Διακριτική» απόσταση του Κινέζου προέδρου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στον Σι Τζινπίνγκ ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να πραγματοποιήσει συνομιλίες υψηλού επιπέδου με την Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, κατά τη διάρκεια συνομιλίας τους, ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να πραγματοποιήσει συνομιλίες υψηλού επιπέδου με την Ουκρανία, όπως μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μέσο ο Πούτιν είπε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ έχουν αγνοήσει εδώ και καιρό τις εύλογες ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια, έχουν επανειλημμένα αρνηθεί τις δεσμεύσεις τους και συνέχισαν να προωθούν τη στρατιωτική ανάπτυξη προς τα ανατολικά, αμφισβητώντας τη στρατηγική κατώτατη γραμμή της Ρωσίας. Η Ρωσία είναι πρόθυμη να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις υψηλού επιπέδου με την Ουκρανία».

Από την πλευρά του ο Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τον Πούτιν να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία, «Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία έχει υποστεί ραγδαίες αλλαγές, γεγονός που έχει τραβήξει μεγάλη προσοχή από τη διεθνή κοινότητα. Η θέση της Κίνας θα βασίζεται στο σωστό και το λάθος σε σχέση με το ίδιο το ζήτημα της Ουκρανίας», φέρεται να είπε ο Σι. «Είναι απαραίτητο να εγκαταλείψουμε τη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου, να δώσουμε σημασία και να σεβαστούμε τις νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλεια όλων των χωρών και να διαμορφώσουμε έναν ισορροπημένο, αποτελεσματικό και βιώσιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό ασφάλειας μέσω διαπραγματεύσεων» πρόσθεσε. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ