Κοσμος

Εισβολή στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Μακρόν

Ο πρώτος δυτικός ηγέτης που μίλησε με τον Ρώσο πρόεδρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Μακρόν
Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Μακρόν © EPA/THIBAULT CAMUS

Εισβολή στην Ουκρανία: Ο Μακρόν, ο πρώτος δυτικός ηγέτης που επικοινώνησε με τον Πούτιν.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Εμανουέλ Μακρόν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου, αρκετές ώρες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Πούτιν έδωσε «εξηγήσεις» για την εισβολή στην Ουκρανία, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος του ζήτησε τον άμεσο τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Επίσης, τον προειδοποίησε ότι έχει εκτεθεί σε «τεράστιες κυρώσεις».

Ρωσία-Ουκρανία: Ο Γάλλος ΥΠΕΞ απαντά στις απειλές Πούτιν -«Και το ΝΑΤΟ έχει πυρηνικά»

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να καταλάβει, όταν απειλεί με πυρηνικά όπλα, ότι και το ΝΑΤΟ είναι πυρηνική δύναμη.

Όταν ρωτήθηκε αν η απειλή που εξαπέλυσε ο Πούτιν, ότι η Δύση θα υποστεί «τέτοιες συνέπειες που δεν έχει βιώσει ποτέ στην ιστορία της», ισοδυναμεί με απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων, ο Λε Ντριάν απάντησε ότι έτσι το καταλαβαίνει ο ίδιος.

«Ναι, νομίζω ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει επίσης να καταλάβει ότι και η Ατλαντική Συμμαχία είναι μια πυρηνική συμμαχία. Αυτά έχω να πω για αυτό το θέμα», απάντησε, στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1.

Ο Γάλλος υπουργός χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Πούτιν και προειδοποίησε ότι οι δυτικές κυρώσεις «θα πλήξουν την καρδιά» της Ρωσίας και θα στραγγαλίσουν την οικονομία της.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική εισβολή - Live όλες οι εξελίξεις

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.