Κοσμος

Μπάιντεν: Προχωράμε σε πακέτα καταστροφικών κυρώσεων για τη Ρωσία

«Στεκόμαστε στο πλευρό του γενναίου λαού της Ουκρανίας»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

O Αμερικανός πρόεδρος ανάρτησε tweet, στο οποίο εξέφρασε τη στήριξή του στον λαό της Ουκρανίας και προανήγγειλε καταστροφικές κυρώσεις για την Ρωσία.

Σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας προανήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μετά την διαδικτυακή σύνοδο των G7, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται η ΕΕ και η Βρετανία. 

Στο tweet του, ο Μπάιντεν ανέφερε: «Σήμερα το πρωί, επικοινώνησα με τους ομολόγους μου της G7 για να συζητήσω την αδικαιολόγητη επίθεση του Προέδρου Πούτιν στην Ουκρανία. Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε πακέτα καταστροφικών (για τη Ρωσία) κυρώσεων και σε άλλα οικονομικά μέτρα, ώστε να υποχρεώσουμε τη Ρωσία να λογοδοτήσει. Στεκόμαστε στο πλευρό του γενναίου λαού της Ουκρανίας».

Το νέο πακέτο κυρώσεων που αναμένεται να ανακοινωθεί από την πλευρά της Ουάσιγκτον θα βάζει στο στόχαστρο τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με το Bloomberg.

Nωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, σε απάντηση της εισβολής στην Ουκρανία από ξηράς, αέρος και θάλασσας ανακοίνωσε κυρώσεις εναντίον άνω των 100 Ρώσων και ρωσικών οντοτήτων. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ