Κοσμος

Πούτιν: Δεν θέλουμε να αναστήσουμε τη Ρωσική Αυτοκρατορία

Αναφέρθηκε εκ νέου στην διάλυση της ΕΣΣΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόεδρος της Ρωσίας © EPA/MIKHAIL METZEL   \
Βλαντίμιρ Πούτιν © EPA/PETER KLAUNZER

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέρρριψε σήμερα τις αιτιάσεις ότι με τις πρόσφατες κινήσεις του επιχειρεί να ανασυστήσει τη Ρωσική Αυκρατορία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέρριψε σήμερα τις αιτιάσεις ότι με τις πρόσφατες κινήσεις του επιχειρεί να ανασυστήσει τη Ρωσική Αυτοκρατορία.

«Προβλέψαμε τις εικασίες ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αποκαταστήσει την αυτοκρατορία της μέσα στα αυτοκρατορικά της όρια», δήλωσε ο Πούτιν μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλιεφ, στο Κρεμλίνο. «Αυτό δεν αντιστοιχεί επ’ ουδενί στην πραγματικότητα».

«Δυστυχώς, μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία, δεν βλέπουμε την απαιτούμενη ποιότητα σχέσεων με την Ουκρανία... έχει εξαφανιστεί. Θέλω να το τονίσω: οι σχέσεις επιδεινώθηκαν μετά το πραξικόπημα και την παράνομη κατάληψη της εξουσίας από αυτούς που το έκαναν», ανέφερε ο Πούτιν σύμφωνα με το TASS.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε πως μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, η Ρωσία «αναγνώρισε τις νέες πραγματικότητες» και εργάστηκε δραστήρια προκειμένου να ενισχύσει τη συνεργασία με τις υπόλοιπες πρώην σοβιετικές χώρες, επικαλούμενος ως παράδειγμα το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν. Όπως είπε, η Ουκρανία είναι σε μια «διαφορετική κατάσταση γιατί το έδαφος αυτής της χώρας χρησιμοποιείται από τρίτες χώρες προκειμένου να προκαλέσουν απειλές σε ό,τι αφορά τη Ρωσία».

Χθες βράδυ, ο Πούτιν, σε μια μακρά και απειλητική ομιλία, αρνήθηκε τη νομιμότητα του ουκρανικού κράτους γενικά, και προέβαλε τη θέση σύμφωνα με την οποία η Ουκρανία είναι μια τεχνητή χώρα αδιαχώριστη από τη Ρωσία.

Εκτός από την αναγνώριση των φιλορώσων αυτονομιστών της Ουκρανίας χθες, Δευτέρα, η Ρωσία έχει αναγνωρίσει δύο αποσχισθείσες περιοχές στη Γεωργία (2008), έχει προσαρτήσει την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας (2014) και υποστηρίζει από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 τους αυτονομιστές στην Υπερδνειστερία στη Μολδαβία.

«Η Ρωσία παραμένει ανοιχτή σε διπλωματικές επαφές, αλλά τα πάντα εξαρτώνται από τους αντιπάλους της», επεσήμανε την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ και χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των δυτικών κρατών στην ανακοίνωση πως η Ρωσία αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, «αναμενόμενες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.