Κοσμος

Ο Έλον Μασκ συνέκρινε τον Τζάστιν Τριντό με τον Χίτλερ

Με αφορμή τις διαδηλώσεις στον Καναδά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δριμύτατη κριτική δέχθηκε ο Έλον Μασκ ύστερα από ανάρτησή του στο Twitter στην οποία συνέκρινε τον Τζάστιν Τριντό με τον Αδόλφο Χίτλερ.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ ανέβασε ένα meme με φωτογραφία του Χίτλερ και τη φράση «Σταματήστε να με συγκρίνετε με τον Τζάστιν Τριντό» στην κορυφή και τη φράση «Είχα προϋπολογισμό» στη βάση της φωτογραφίας. Η ανάρτηση στη συνέχεια διεγράφη, αφού πρώτα συγκέντρωσε ποικίλα επικριτικά σχόλια. 

Την έντονη δυσφορία του εξέφρασε και το μουσείο Auschwitz - Birkenau, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους αναρτήσεις δεν σέβονται τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και πληγώνουν πολλούς ανθρώπους. 

«Η χρήση της εικόνας του Αδόλφου Χίτλερ και κατά συνέπεια η εκμετάλλευση της τραγωδίας όλων των ανθρώπων, που υπέφεραν, ταπεινώθηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από το απολυταρχικό καθεστώς των Ναζί προκαλεί θλίψη και πόνο» απάντησε το Μουσείο στο tweet του Μασκ. 

Ως γνωστόν ο Μασκ έχει εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν απόψεις κατά των περιοριστικών μέτρων του κορωνοιού χαρακτηρίζοντας τους «φασιστικούς» και «αντιδημοκρατικούς». Το 2020 μάλιστα απειλούσε την κομητεία Αλαμέντα της Καλιφόρνια με μεταφορά των δραστηριοτήτων της Tesla επειδή οι τοπικές αρχές είχαν επιβάλει απαγόρευση των μετακινήσεων λόγω της πανδημίας. 

«Τα μπλόκα και οι καταλήψεις είναι παράνομα. «Αποτελούν απειλή για την οικονομία μας, τις σχέσεις με τους εμπορικούς εταίρους, είναι απειλή για τις αλυσίδες εφοδιασμού και τη διαθεσιμότητα των ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και φάρμακα», δήλωσε για μια ακόμα φορά ο Τριντό στην Κάτω Βουλή του κοινοβουλίου, αναφέρει το Tanjug. Ενώ οι διαδηλωτές αρχικά διαμαρτυρήθηκαν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του COVID-19 για τους φορτηγατζήδες και άλλους περιορισμούς, ορισμένοι είπαν ότι αντιτάχθηκαν στον Τρυντό και ήθελαν να τον απομακρύνουν από την εξουσία

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ