Κοσμος

Kυβερνοεπίθεση, πιθανώς από την Κίνα, στην Wall Street Journal

Η εφημερίδα ανήκει στον όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στόχος κυβερνοεπίθεσης οι δημοσιογράφοι της Wall Street Journal
Αναγνώστης της Wall Street Journal © ΕPA Pool

Στόχος κυβερνοεπίθεσης η Wall Street Journal. Εταιρεία κυβερνοασφάλειας κάνει λόγο για κατασκοπευτικές δραστηριότητες προς όφελος των συμφερόντων της Κίνας.

O μιντιακός όμιλος News Corp, που εκδίδει την εφημερίδα Wall Street Journal και τα MarketWatch, Barron's, έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης. Η επίθεση, που έγινε στις 20 Ιανουαρίου, επηρέασε τις εκδοτικές δραστηριότητες του News Corp, συμπεριλαμβανομένης της The Wall Street Journal, της New York και του γραφείου του ομίλου στο Λονδίνο. 

Κατόπιν της επίθεσης η News Corp ειδοποίησε τις αρχές και προσέλαβε την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Mandiant Inc. για να κάνει έρευνα. «Η Mandiant εκτιμά ότι αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτή τη δραστηριότητα έχουν σχέση με την Κίνα και πιστεύουμε ότι πιθανώς εμπλέκονται σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες για τη συλλογή πληροφοριών προς όφελος των συμφερόντων της Κίνας», δήλωσε ο David Wong, αντιπρόεδρος αντιμετώπισης περιστατικών στη Mandiant.

Εκπρόσωποι της κινεζικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον δεν ήταν άμεσα διεθέσιμοι να σχολιάσουν την είδηση. 

Οι αμερικανικές αρχές έχουν κατηγορήσει την Κίνα ότι επί χρόνια προσπαθεί να πλήξει με κυβερνοεπιθέσεις αμερικανικές επιχειρήσεις και κρατικούς οργανισμούς. Το FBI έχει ανοίξει περισσότερες από 2.000 έρευνες σχετικές με κατηγορίες για κυβερνοεπιθέσεις υποκινούμενες από την Κίνα. Η Κίνα έχει επανειλημμένα απορρίψει τις κατηγορίες.

Πριν λίγους μήνες, ο επικεφαλής του FBI Κρίστοφερ Ρέι, μιλώντας στο Ινστιτούτο Hudson στην Ουάσιγκτον, ανέφερε ότι οι δράσεις κατασκοπείας και υποκλοπών εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης αποτελούν τη «μεγαλύτερη  μακροπρόθεσμη απειλή» για το μέλλον των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Τον Ιούλιο του 2020 άλλωστε, οι αμερικανικές αρχές άσκησαν ποινικές διώξεις σε δύο Κινέζους χάκερς που κατηγορούνται ότι είχαν ως στόχο μεταξύ άλλων και τις έρευνες για το εμβόλιο για τη COVID-19. Το κατηγορητήριο ανέφερε ότι οι χάκερ λειτουργούσαν τόσο για δικό τους κέρδος όσο και για λογαριασμό της κύριας κινεζικής υπηρεσίας πληροφοριών, του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας. 

Με πληροφορίες από Wall Street Journal 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.