Κοσμος

Κορωνοϊός: Εμβολιασμένο το 80% των παιδιών στη Γαλλία

Τα στοιχεία για την ηλικιακή ομάδα 12 ετών και άνω - Εντυπωσιάζουν οι αριθμοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχεδόν το 80% των παιδιών στη Γαλλία έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού
Σχεδόν το 80% των παιδιών άνω των 12 ετών στη Γαλλία έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EPA/ PETER DASILVA

Στη Γαλλία το 80% των παιδιών έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Αναλυτικά τα στοιχεία.

Τα στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών των παιδιών κατά του κορωνοϊού στη Γαλλία ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας της χώρας Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ.

Όπως δήλωσε σχεδόν το 80% των παιδιών άνω των 12 ετών στη Γαλλία έχει έως τώρα εμβολιαστεί.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ είπε ότι από τις 15 Δεκεμβρίου, τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, που είναι υπέρβαρα ή αντιμετωπίζουν μια σοβαρή κατάσταση υγείας, θα έχουν επίσης πρόσβαση στον εμβολιασμό. Και εξέφρασε την ελπίδα ότι η γαλλική κυβέρνηση θα μπορέσει να προσφέρει εμβόλια σε όλα τα παιδιά ηλικίας άνω των 5 ετών από τις 20 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι το 79% των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ το 76% έχει λάβει δύο δόσεις. Για όλες τις ηλικιακές ομάδες, από κοινού, το ποσοστό εμβολιασμού για όσους είναι επιλέξιμοι ανέρχεται σε 90% και 88% αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί των παιδιών 5 έως 11 ετών ξεκινούν στις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στην τακτική ενημέρωση ο κ. Θεμιστοκλέους. Η σχετική πλατφόρμα για τα ραντεβού θα ανοίξει την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.