Κοσμος

Η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε υποχρεωτικό εμβολιασμό

Lockdown για τους ανεμβολίαστους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μέρκελ ζητεί υποχρεωτικό εμβολιασμό
Γερμανία © Shvets Anna/Pexels

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι υποχρεωτικός εμβολιασμός στη χώρα πρέπει να ισχύσει από τον Φεβρουάριο.

Υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού από τον Φεβρουάριο ζήτησε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως «πολύ σοβαρή» και σημειώνοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έχει σταθεροποιηθεί αλλά σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. 

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θα πρέπει να κλείνουν νυχτερινά μαγαζιά όταν ο αριθμός των κρουσμάτων θα ξεπερνά ένα συγκεκριμένο όριο. 

Η Άνγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει το Reuters, σημείωσε συγκεκριμένα: «Καταλάβαμε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πως πρέπει να λάβουμε περαιτέρω μέτρα από αυτά που έχουν ήδη ληφθεί». Και συνέχισε: «Για να γίνει αυτό, πρέπει να ‘‘σπάσει’’ το τέταρτο κύμα και αυτό δεν έχει ακόμη επιτευχθεί», είπε προσθέτοντας πως η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2022 αφού συζητηθεί στη Bundestag και μετά, φυσικά, από καθοδήγηση από το Συμβούλιο Δεοντολογίας της Γερμανίας.

Γερμανία: Lockdown για ανεμβολίαστους

Επίσης, η Γερμανία προχωρά σε αυστηρό lockdown για τους ανεμβολίαστους, με απαγόρευση στην πρόσβαση σε δημόσιους χώρους εκτός από τις βασικές επιχειρήσεις όπως σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσαν πριν από λίγο η απερχόμενη καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, και ο διάδοχός της, Όλαφ Σολτς, μετά από συνομιλίες με περιφερειακούς ηγέτες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.