Κοσμος

Ποια είναι η Λέξη της Χρονιάς από το Λεξικό Merriam-Webster

Οι αναζητήσεις για τη λέξη αυτή αυξήθηκαν κατά 601%

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λεξικό
Λεξικό © Unsplash

Το Λεξικό Μέριαμ-Ουέμπστερ (Merriam-Webster) επέλεξε το «εμβόλιο» (vaccine) ως Λέξη της Χρονιάς για το 2021.

Η λέξη «εμβόλιο» είναι η Λέξη της Χρονιάς για το 2021 από το Λεξικό Merriam-Webster. Οι αναζητήσεις για τη λέξη αυτή αυξήθηκαν κατά 601%.

«Η υποσχόμενη ιατρική λύση για την πανδημία που αναστάτωσε τις ζωές μας το 2020 έγινε επίσης αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης και διχασμού. Η μεγαλύτερη επιστημονική ιστορία του καιρού μας γρήγορα έγινε το μεγαλύτερο ζήτημα αντιπαράθεσης στη χώρα. Η λέξη στο επίκεντρο και των δύο αυτών ιστοριών είναι το εμβόλιο» αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του αμερικανικού λεξικού.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο λεξικό Merriam-Webster οι αναζητήσεις για τη λέξη «εμβόλιο» αυξήθηκαν κατά 601% το 2020. Βέβαια, το ενδιαφέρον για τη λέξη αυτή ήταν αυξημένο από την αρχή της πανδημίας.

Μάλιστα, οι αναζητήσεις εκτινάχθηκαν κατά 535% τον Αύγουστο, καθώς οι ΗΠΑ σκεφτόταν να εγκρίνει κάποια εμβόλια, ενώ έχουν μείνει σταθερές όλο το φθινόπωρο. To λεξικό Μέριαμ-Ουέμπστερ ανανέωσε τη σημασία του «εμβολίου» για να περιέχει και τη χρήση της τεχνολογίας m-RNA στην παραγωγή εμβολίων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.