- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε ότι είναι «απολύτως πιθανό» ο στρατός του να βοήθησε τους μετανάστες να περάσουν στην Πολωνία.
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, δήλωσε ότι είναι «απολύτως πιθανό» ο στρατός του να βοήθησε τους μετανάστες να περάσουν στην Πολωνία, αλλά αρνήθηκε ότι κάλεσε τους χιλιάδες μετανάστες στην Λευκορωσία για να προκαλέσει κρίση στα σύνορα.
«Νομίζω ότι αυτό είναι απολύτως πιθανό. Είμαστε Σλάβοι. Έχουμε καρδιά. Τα στρατεύματά μας γνωρίζουν ότι οι μετανάστες πηγαίνουν στη Γερμανία», δήλωσε ο Λουκασένκο σε συνέντευξή του στο BBC. «Ίσως κάποιοι να τους βοήθησαν. Αυτό δεν θα το συζητήσω καν».
Αλλά ο Λουκασένκο αρνήθηκε ότι προσκάλεσε τους χιλιάδες μετανάστες για να προκαλέσει κρίση στα σύνορα, ανέφερε το BBC.
«Τους είπα ότι δεν πρόκειται να κρατήσω τους μετανάστες στα σύνορα, να τους κρατήσω στα σύνορα, και αν συνεχίσουν να έρχονται από εδώ και στο εξής, και πάλι δεν θα τους σταματήσω, γιατί δεν έρχονται στη χώρα μου, αλλά στην δική σας», δήλωσε ο Λουκασένκο.
Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 1.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά άρχισαν να μετακινούνται στην κοντινή αποθήκη την Τετάρτη. Η συνοριακή δύναμη της Λευκορωσίας είπε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πήγαν εκεί οικειοθελώς, αλλά περίπου 800 άτομα αρχικά έμειναν στο συνοριακό στρατόπεδο, μέχρι που οι χαμηλές θερμοκρασίες τους οδήγησαν να αναζητήσουν επίσης καταφύγιο. Οι μετανάστες είχαν κατασκηνώσει κατά μήκος του συρματοπλέγματος των συνόρων με Πολωνούς φρουρούς στη μία πλευρά και Λευκορώσους φρουρούς από την άλλη.
Η κίνηση σηματοδοτεί μια αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Λευκορωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Λευκορωσία έχει κατηγορηθεί ότι ενορχηστρώνει τη μεταναστευτική κρίση στα σύνορα για να αποσταθεροποιήσει την ΕΕ. Κάτι που από την πλευρά της αρνείται η Λευκορωσία.
Οι μετανάστες προέρχονται κυρίως από τη Μέση Ανατολή και την Πέμπτη περισσότεροι από 400 Ιρακινοί επαναπατρίστηκαν από τη Λευκορωσία με πτήση για το Ιρμπίλ που κανόνισε η ιρακινή κυβέρνηση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ