Παραδόθηκε στο FBI ο Στίβεν Μπάνον άλλοτε «δεξί χέρι» του Τραμπ
Για την εισβολή στο Καπιτώλιο


Ο Στιβ Μπάνον επί μακρόν, σύμβουλος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραδόθηκε στις αρχές αφού κατηγορείται για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου.
Ο Στίβεν Μπάνον πρώην σύμβουλος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραδόθηκε στις αρχές λίγες μέρες μετά τις ποινικές κατηγορίες εις βάρος του για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε προ ημερών ότι σε βάρος του 67χρονου Μπάνον απαγγέλθηκαν ποινικές κατηγορίες για περιφρόνηση του Κογκρέσου που αφορά την άρνησή του να εμφανιστεί να καταθέσει και την άρνησή του να προσκομίσει έγγραφα σχετικά με τα έκτροπα της εισβολής στο Καπιτώλιο.
O πρώην σύμβουλος του Τραμπ αν και δεν είχε κανένα αξίωμα την 6η Ιανουαρίου φέρεται να συζητούσε με τον πρώην πρόεδρο τις ημέρες πριν από την αιματηρή επίθεση στο Καπιτώλιο.
Ο Μπάνον αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις κλητεύσεις που στόχο είχαν αναζήτηση εγγράφων και την κατάθεσή του, επικαλούμενος την επιμονή του Τραμπ - που έχει ήδη απορριφθεί από έναν δικαστή- ότι οι επικοινωνίες του προστατεύονται από το νομικό δόγμα των προεδρικών προνομίων.
«Από την πρώτη μέρα της θητείας μου, υποσχέθηκα στους εργαζομένους του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι μαζί θα δείξουμε στον αμερικανικό λαό με λόγια και πράξεις ότι το υπουργείο τηρεί το κράτος δικαίου, ακολουθεί τα γεγονότα και τον νόμο και επιδιώκει δικαιοσύνη σε ίση βάση, σύμφωνα με τον νόμο», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ σε ανακοίνωσή του.
Ο Στιβ Μπάνον υπήρξε ένας από τους αρχιτέκτονες της νικηφόρας προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016, αλλά παραμερίστηκε γρήγορα από την κόρη του Ιβάνκα και τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ. Τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του, πάντως, του απένειμε χάρη, τερματίζοντας έτσι διώξεις σε βάρος του για κατάχρηση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βέβαιος 100% για συμφωνία με την ΕΕ για τους δασμούς δηλώνει ο Τραμπ
H απόφαση δικαστηρίου της χώρας
«Κάθε κάτοικος της Γάζας εξαρτάται από την ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσει»
Άγνωστα μέχρι στιγμής τα αίτια
Τι μαθήματα μπορεί να πάρει η Ελλάδα από τη χώρα με τις λιγότερες απεργίες στην Ευρώπη
Ήταν επικεφαλής για δυο δεκαετίες
Τι αναφέρει σχετική έρευνα
Επικαλείται παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής
Προβλήματα με την κακοκαιρία αντιμετωπίζουν περιοχές της βόρειας Ιταλίας
Δέχεται 10.000 τουρίστες την ημέρα, αλλά φιλοξενεί μόλις 600 κατοίκους
Στο βίντεο, ακούγεται αστυνομικός να λέει: «Ο καημένος… φαίνεται λυπημένος»
Eκτιμά ότι διαδικασία αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού βρίσκεται σε καλό δρόμο
Ο 24χρονος ασθενής που κατέληξε νοσηλευόταν με σοβαρά εγκαύματα σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου
De facto διαμεσολαβήτρια με την Ευρώπη η Ιταλίδα πρωθυπουργός
Το όνειρο της επαναβιομηχάνισης και πώς θα μπορούσαν να μειωθούν τα ελλείμματα
«Διδάσκει το μίσος και την ηλιθιότητα» έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
Αυτός ήταν ο λόγος που διαφώνησαν κατά την επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ
Ταυτόχρονα αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να μπει ανθρωπιστική βοήθεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.