Κοσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Σαν παγκόσμια σύγκρουση η κλιματική αλλαγή

«Οι πλούσιες χώρες οφείλουν ένα οικολογικό χρέος για να επανορθώσουν τη δυσανάλογη χρήση των φυσικών πόρων των δικών τους και άλλων χωρών»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάπας Φραγκίσκος
Ο Πάπας Φραγκίσκος © EPA/ANGELO CARCONI

Με τον παγκόσμιο πόλεμο συνέκρινε την Τρίτη 2 Νοεμβρίου τις ζημιές από την κλιματική αλλαγή ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε στη Διεθνή Σύνοδο για το Κλίμα (COP26) και αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή συγκρίνοντάς τη με παγκόσμιο πόλεμο.

Ειδικότερα, ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε την εφαρμογή συλλογικής και διορατικής δράσης «όπως στον απόηχο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου» κατά τον οποίο τα έθνη δείχνουν αλληλεγγύη και συνεργασία για το καλό όλων, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων.

Με αυτό τον τρόπο, «οι χώρες με περισσότερα μέσα θα πρέπει να πρωτοστατήσουν στην απομάκρυνση των εκπομπών άνθρακα στο οικονομικό σύστημα και στις ζωές των ανθρώπων και να παρέχουν περισσότερη υποστήριξη στα κράτη που είναι πιο ευάλωτα στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».

Σύμφωνα με τον Ποντίφικα, «οι πλούσιες χώρες οφείλουν ένα οικολογικό χρέος για να επανορθώσουν τη δυσανάλογη χρήση των φυσικών πόρων των δικών τους και άλλων χωρών». Σε άλλο σημείο του μηνύματός του, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σημείωσε: «Οι νέοι, που τα τελευταία χρόνια μας προέτρεψαν έντονα να δράσουμε, θα κληρονομήσουν μόνο τον πλανήτη που θα επιλέξουμε να τους αφήσουμε, με βάση τις συγκεκριμένες επιλογές που κάνουμε σήμερα. Τώρα είναι η στιγμή για αποφάσεις που μπορούν να τους δώσουν λόγους ελπίδας και εμπιστοσύνης στο μέλλον».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρακολουθώντας το τέλος του κόσμου από την Ακρόπολη
Παρακολουθώντας το τέλος του κόσμου από την Ακρόπολη

Δεν αποκλείεται ο κόσμος όντως να τελειώσει. Πιο πιθανό όμως είναι είτε να συνεχιστεί για πολλά χρόνια η συμπίεση της ποιότητας ζωής μας είτε απλώς να τελειώσει ο κόσμος όπως τον γνωρίζαμε

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.