- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η Κίνα προχώρησε στην εκτόξευση υπερ-υπερηχητικού πυραύλου σε τροχιά, ο οποίος έκανε τον γύρο της Γης πριν χτυπήσει στον στόχο του.
Η Κίνα προχώρησε στην εκτόξευση υπερ-υπερηχητικού πυραύλου σε τροχιά, ο οποίος έκανε τον γύρο της Γης πριν χτυπήσει στον στόχο του, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που επικαλείται αρκετές πηγές ενήμερες σχετικά, η δοκιμή έγινε τον Αύγουστο οπότε εκτοξεύθηκε πύραυλος που έκανε τον γύρο της Γης σε τροχιά προτού αρχίσει την κάθοδο προς τον στόχο του, αλλά αστόχησε κατά 32 χιλιόμετρα.
Οι εκτοξεύσεις τέτοιων πυραύλων γενικά ανακοινώνονται, αλλά η συγκεκριμένη τον Αύγουστο κρατήθηκε μυστική. Πέραν του Πεκίνου, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και τουλάχιστον άλλες πέντε χώρες είναι γνωστό πως εργάζονται στην υπερηχητική τεχνολογία.
Οι υπερηχητικοί πύραυλοι, όπως οι παραδοσιακοί βαλλιστικοί πύραυλοι που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, μπορούν να πετάξουν με ταχύτητα υπερπενταπλάσια από αυτή του ήχου.
Όμως οι βαλλιστικοί πύραυλοι πετούν ψηλά, ως το διάστημα, και κάνουν ελλειπτική τροχιά για να πλήξουν τους στόχους τους, ενώ αντίθετα οι υπερηχητικοί πύραυλοι μπορούν να πετούν σε χαμηλή τροχιά στην ατμόσφαιρα και δυνητικά να πλήττουν ταχύτερα τους στόχους τους.
Πάνω απ’ όλα, οι υπερηχητικοί πύραυλοι μπορούν να κάνουν ελιγμούς –όπως οι πύραυλοι κρουζ («πλεύσης»), που όμως είναι πολύ πιο αργοί, συχνά υποηχητικοί–, κάτι που καθιστά πολύ πιο δύσκολη την παρακολούθηση και την αντιμετώπισή τους.
Ο Taylor Fravel, εμπειρογνώμονας στην κινεζική πολιτική για τα πυρηνικά όπλα, ο οποίος δεν γνώριζε τη δοκιμή, είπε ότι ένας πύραυλος εξοπλισμένος με πυρηνική κεφαλή θα μπορούσε να βοηθήσει την Κίνα να «αναιρέσει» τα αμερικανικά συστήματα πυραυλικής άμυνας που έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν τους εισερχόμενους βαλλιστικούς πυραύλους.
Η Κίνα αναπτύσσει την τεχνολογία επιθετικά, καθώς τη θεωρεί κρίσιμη για να αμυνθεί μπροστά στην αμερικανική πρόοδο στις υπερηχητικές και άλλες τεχνολογίες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Υπηρεσίας Έρευνας του Κογκρέσου (CRS).
Τον περασμένο μήνα, ο Φρανκ Κένταλ, υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, άφησε να εννοηθεί ότι το Πεκίνο αναπτύσσει ένα νέο όπλο. O Kενταλ αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες, αλλά υποστήριξε ότι η Κίνα ανέπτυξε κάτι παρόμοιο με το «Fractional Orbital Bombardment System» που η ΕΣΣΔ είχε αναπτύξει πριν πολλά χρόνια.
Η δοκιμή γίνεται γνωστή ενώ οι αμερικανοσινικές εντάσεις κλιμακώνονται, με το Πεκίνο να αυξάνει τη στρατιωτική του δραστηριότητα γύρω από την Ταϊβάν, αυτόνομη δημοκρατική νήσο ευθυγραμμισμένη με την Ουάσινγκτον που η Κίνα θεωρεί αποσκιρτήσασα επαρχία της, προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ