- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Στην Κίνα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο των ΗΠΑ προσέκρουσε σε άγνωστο αντικείμενο στη Νότια Σινική Θάλασσα, προκαλώντας συναγερμό στο αμερικανικό Πεντάγωνο.
Απρόσμενη εξέλιξη με πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ στην Κίνα. Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, το υποβρύχιο συγκρούστηκε με άγνωστο αντικείμενο, ενώ περιπολούσε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Νότια Σινική Θάλασσα.
«Το USS Connecticut συγκρούστηκε με αντικείμενο το απόγευμα του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου 2021. Είχε καταδυθεί και βρισκόταν σε διεθνή ύδατα στην περιφέρεια Ινδικού-Ειρηνικού» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Και προστίθεται: «Δεν υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός».
Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο USS Connecticut, κλάσης Seawolf, υπέστη ζημιές, ωστόσο παραμένει επιχειρησιακά λειτουργικό, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Naval Institute, Κέντρο μελετών προσκείμενο στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, το υποβρύχιο συμμετείχε σε διεθνή ναυτική άσκηση στη Νότια Σινική Θάλασσα, όταν σημειώθηκε το συμβάν. Το USS Connecticut πλέει αυτοδύναμα στην αμερικανική ναυτική βάση στη νήσο Γκουάμ στον Ινδικό Ωκεανό, προκειμένου να γίνει έλεγχος και να ξεκινήσουν οι επισκευές.
Νότια Σινική Θάλασσα - Η Κίνα κατασκευάζει τεχνητά νησιά και αποκτά υφαλοκρηπίδα
Τις τελευταίες δεκαετίες η Κίνα προβάλλει διεκδικήσεις σε σχεδόν ολόκληρη τη Νότια Σινική Θάλασσα. Οι θαλάσσιες ζώνες για την αλιεία και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που κρύβονται κάτω από τον πυθμένα έχουν προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση με Φιλιππίνες και Βιετνάμ (σ.σ. σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιφέρεια Ινδικού-Ειρηνικού.
Η Κίνα έχει φθάσει στο σημείο να κατασκευάζει τεχνητά νησιά για να ενισχύει τις αξιώσεις της όσον αφορά στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας σε θέματα όπως υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, διεκδικώντας έτσι θαλάσσιες ζώνες, οι οποίες βρίσκονται πολύ μακριά από την ηπειρωτική χώρα.
Αμερικανικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια περιπολούν συχνά σε διεθνή ύδατα στη Νότια Σινική Θάλασσα, με την Ουάσινγκτον να στρέφει την προσοχή της στην περιοχή μετά και την επεισοδιακή αποχώρηση από το Αφγανιστάν.