Κοσμος

Το Post της ημέρας: Guido Gianasso

Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Post της ημέρας από την Athens Voice

H viral ανάρτηση στο LinkedIn από τον Guido Gianasso, Καθηγητή Ηγεσίας στο HEC, για την τενίστρια 'Εμα Ραντουκάνου

«Το παρακάτω έχει αναρτηθεί στο LinkedIn από τον Guido Gianasso, Καθηγητή Ηγεσίας στο HEC. Αντηχεί τέλεια.
′′ EMMA RADUCANU ΚΑΙ Η ΨΕΥΔΑΙΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ
Αναδείχθηκε νέος πρωταθλητής τένις. Είναι συναρπαστικό να παρατηρείς τη δυναμική που λαμβάνει χώρα γύρω από αυτή τη νεαρή κοπέλα.
Ο πατέρας της Έμμα είναι Ρουμάνος. Το όνομά της είναι Ρουμάνα και μιλάει άπταιστα τα ρουμανικά. Ως εκ τούτου θεωρείται Ρουμάνα από εκατομμύρια Ρουμάνους. Αλλά η Emma δεν έχει ζήσει ποτέ στη Ρουμανία.
Η μητέρα της Emma είναι Κινέζα. Μιλάει άπταιστα κινέζικα, καθώς ένα πρόσφατο βίντεο που υπάρχει στο YouTube δείχνει. Ως εκ τούτου θεωρείται Κινέζος ήρωας από εκατομμύρια Κινέζους, που φαίνεται να ξεχνά ότι η ΛΔΚ αποθαρρύνει τους διεθνείς γάμους.
Η Emma γεννήθηκε στον Καναδά αλλά έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της και εκπαιδεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ως εκ τούτου θεωρείται Βρετανίδα από τους περισσότερους Βρετανούς και συγχαρήθηκε δημόσια από τη Βασίλισσα. Αλλά το βρετανικό κοινό που τώρα γιορτάζει την επιτυχία της είναι το ίδιο που ψήφισε Brexit με πολύ στόχο να δυσκολέψει τους Ανατολικοευρωπαίους όπως η Emma και ο πατέρας της να ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η πραγματικότητα είναι ότι η Emma δεν είναι Ρουμάνα, Κινέζα ή Βρετανίδα. Είναι πολύ περισσότερο. Είναι το εξαιρετικό αποτέλεσμα του συνδυασμού ρουμανικού ταλέντου, κινεζικής εργασιακής ηθικής και βρετανικής ανοιχτής και αθλητικής υποδομής.
Σε μια εποχή όπου πολλές χώρες επιστρέφουν σε πολύ εθνοκεντρικά μοντέλα και πολιτικές, η Emma είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι εθνικές ταυτότητες ξεθωριάζουν και πρέπει να αγκαλιάσουμε μια γεωκεντρική νοοτροπία. Η Emma Raducanu είναι το μέλλον της ανθρωπότητας."».


 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.