Κοσμος

Νέα Υόρκη: Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του Άιντα

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης που προκάλεσε πλημμύρες στους δρόμους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα Υόρκη
Νέα Υόρκη © UNSPLASH

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς τα απομεινάρια του κυκλώνα Άιντα προκάλεσαν βροχοπτώσεις-ρεκόρ.

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, κήρυξε το βράδυ της Τετάρτης κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας του τυφώνα Άιντα, τον οποίο αποκάλεσε «ιστορικό καιρικό φαινομένο», καθώς η βροχόπτωση-ρεκόρ στη μητρόπολη προκάλεσε πλημμύρες και έκανε πολλούς δρόμους επικίνδυνους ως αδιάβατους.

Εξάλλου η λειτουργία σχεδόν όλων των γραμμών του μετρό της Νέας Υόρκης ανεστάλη αργά το βράδυ της Τετάρτης, καθώς «απομεινάρια του κυκλώνα Άιντα, ο οποίος στο μεταξύ υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, έφερε καταρρακτώδεις βροχές, ξαφνικές πλημμύρες και ανεμοστρόβιλους στην περιοχή», μετέδωσε το CNN.

Η αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε τουλάχιστον πέντε προειδοποιητικά δελτία για ξαφνικές πλημμύρες σε περιοχές από τη Φιλαδέλφεια μέχρι το Νιου Τζέρσεϊ.

Νωρίτερα ο κυβερνήτης της πολιτείας Νιου Τζέρζι, ο Φιλ Μέρφι, κήρυξε επίσης κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Άιντα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.