Κοσμος

Ισραήλ: 8.600 κρούσματα σε 24 ώρες - 26 θάνατοι

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκαν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ισραήλ: Ξεπέρασε τα 8.500 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού σε ένα 24ωρο με το 63,2% του πληθυσμού να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 8.682 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων να φθάνει τις 999.110, ενώ 26 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 6.856 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκαν στους 664 (–5 σε 24 ώρες). Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε, φθάνοντας τα 68.638.

Αφότου άρχισε εκστρατεία ανοσοποίησης στο Ισραήλ, τον Δεκέμβριο του 2020, πάνω από 5,9 εκατ. πολίτες της χώρας –ή το 63,2% του πληθυσμού– έχουν λάβει τουλάχιστον μια πρώτη δόση των εγκεκριμένων εμβολίων για την COVID-19, πάνω από 5,44 εκατ. τη δεύτερη δόση και πάνω από 1,52 εκατ. τρίτη, ενισχυτική.

Χθες οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα γίνεται εμβολιασμός των μαθητών στα σχολεία από την 1η Σεπτεμβρίου, με προϋπόθεση τη γονική έγκριση (24601364).

Αναμνηστική δόση εμβολίου: Σε ποιους και πότε χορηγείται

Ανακοινώσεις για τη σύσταση χορήγησης αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊου έκανε σήμερα, Δευτέρα (23/8) η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. 

Η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε ότι η χορήγηση της αναμνηστικής δόσης εμβολίου θα γίνεται τέσσερις εβδομάδες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης σε ομάδες υψηλού κινδύνου. 

Συγκεκριμένα, η χορήγηση της αναμνηστικής δόσης  θα πραγματοποιηθεί με mRNA εμβόλια και αφορά τις παρακάτω ειδικές κατηγορίες:

  • Άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων
  • Άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού
  • Άτομα που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση
  • Καρκινοπαθείς / Υπό χημειοθεραπεία,ακτινοθεραπεία,νοσοθεραπεία ή άλλου τύπου θεραπείες/Αιματολογικός καρκίνος κατά την τελευταία πενταετία
  • Νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση
  • Ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα σε ανοσοκαταστολή που λαμβάνουν ειδικές θεραπείες
  • Άτομα με πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες ή HIV λοίμωξη

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ