Κοσμος

Μετάλλαξη Δέλτα: «Καλπάζει» στη Ρωσία - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Το 70% των νέων μολύνσεων οφείλεται σε αυτό το παραλλαγμένο στέλεχος του ιού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η μετάλλαξη Δέλτα ολοένα και εξαπλώνεται στη Ρωσία, με το 70% των νέων κρουσμάτων να αφορούν το συγκεκριμένο παραλλαγμένο στέλεχος του ιού.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Ρωσία συνδέονται με τη μετάλλαξη Δέλτα που ολοένα και εξαπλώνεται στη χώρα. Ειδικότερα, σχεδόν το 70% των νέων μολύνσεων που καταγράφηκαν από τις αρχές Ιουλίου στην Ρωσία οφείλονται στην παραλλαγή «Δέλτα» του κορωνοϊού.

Αυτό δήλωσε η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής Προστασίας της Υγείας του Καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα.

Η ίδια είπε, ακόμη, ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ρωσία όπως και σε όλο τον κόσμο εξακολουθεί να είναι δύσκολη και δύσκολα προβλέψιμη. Παράλληλα επεσήμανε ότι η νοσηρότητα που οφείλεται στην Covid-19 αυξήθηκε στη Ρωσία μέσα σε μια εβδομάδα κατά 2%, όταν πριν από τρεις-τέσσερις εβδομάδες η αύξηση των κρουσμάτων έφθανε το 37% την εβδομάδα.

«Η μείωση αυτή των ρυθμών μετάδοσης κατά 18,5 φορές σημαίνει ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό σταθεροποιείται, αλλά με πολλά κρούσματα, 84,9 ανά 100.000 την εβδομάδα, ο δείκτης αυτός είναι υψηλός» υπογράμμισε η Ποπόβα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις