Κοσμος

ΠΟΥ: Πρέπει να εμβολιαστούν και όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό

«Δεν γνωρίζουμε πόσο διαρκεί η φυσική ανοσία»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την ανάγκη να εμβολιαστούν ακόμα κι όσοι έχουν νοσήσει και αναρρώσει από κορωνοϊό τονίζει ο ΠΟΥ.

Τον εμβολιασμό ακόμα και των ατόμων που έχουν νοσήσει και αναρρώσει από τον κορωνοϊό ενθαρρύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε καμπάνια του για την προώθηση των εμβολίων. 

Σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει σαφές πως δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσο διαρκεί η φυσική ανοσία και προτρέπει όλους τους πολίτες κάνουν όποιο εμβόλιο είναι διαθέσιμο στη χώρα τους, ακόμη και αν έχουν ήδη αναρρώσει από Covid-19. 

«Είναι σημαντικό να εμβολιαστείτε όσο το δυνατόν συντομότερα και να μην περιμένετε. Τα εγκεκριμένα εμβόλια COVID-19 παρέχουν υψηλό βαθμό προστασίας έναντι σοβαρής ασθένειας και θανάτου από τον ιό» τονίζει ο ΠΟΥ στο πλαίσιο της καμπάνιας για την προώθηση του εμβολιασμού.

Επιπλέον, προειδοποιεί να κρατάμε αποστάσεις, να κάνουμε χρήση της μάσκας και να πλένουμε καλά τα χέρια μας ακόμα κι αν έχουμε εμβολιαστεί, προκειμένου να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. 

Σε άλλη ανάρτησή του, τονίζει την ανάγκη για τον πλήρη εμβοιασμό ο οποίος μπορεί να προστατέψει τους πολίτες από τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις Δέλτα και Λάμδα που εξαπλώνονται με γρήγορους ρυθμούς σε Ευρώπη, Αφρική και ΗΠΑ. 

«Ο πλήρης εμβολιασμός προστατεύει από την παραλλαγή Δέλτα» του βασικού στελέχους του νέου κορωνοϊού, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», Λόταρ Βίλερ, ενώ η Δρ Andrea Ammon, διευθύντρια του ECDC, υπογραμμίζει ότι «έχοντας λάβει δύο δόσεις οποιουδήποτε από τα επί του παρόντος διαθέσιμα εμβόλια, εξασφαλίζεις υψηλή προστασία έναντι αυτής της παραλλαγής και των συνεπειών της». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ