Κοσμος

Συλλήψεις νεαρών στο Βέλγιο για βιασμό 14χρονης που αυτοκτόνησε

Ανήλικοι οι τρεις από τους υπόπτους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτοκτονία - Λουλούδι σε κούνια
Αυτοκτονία - Λουλούδι σε κούνια © Pixabay / GoranH

Συλλήψεις στο Βέλγιο για τον βιασμό 14χρονης που αυτοκτόνησε - Οι δράστες δημοσίευσαν βίντεο και εικόνες στο διαδίκτυο.

Πέντε νεαροί συνελήφθησαν στο Βέλγιο, μετά την αυτοκτονία ενός κοριτσιού μόλις 14 ετών. Τα άτομα εξετάζεται κατά πόσο συνδέονται με το βιασμό της 14χρονης και την ανάρτηση βίντεο σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. 

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Γάνδης, στη Φλάνδρα, οι τρεις από τους πέντε συλληφθέντες είναι ανήλικοι, ενώ στο σύνολό τους θεωρούνται ύποπτοι για «γεγονότα που συνέβησαν λίγο πριν από τον θάνατο του θύματος». Οι αρχές απέφυγαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες διενεργείται προκαταρκτική για «βιασμό», «προσβολή δημοσίας αιδούς» και «λήψη και μετάδοση εικόνων ικανών να πλήξουν την ακεραιότητα».

Σε δηλώσεις του εκπρόσωπος της εισαγγελίας σημείωσε ότι οι δύο ενήλικοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ οι άλλοι τρεις ανήλικοι «τοποθετήθηκαν σε ειδικές δομές». 

«Ειδεχθές, δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν» αντέδρασε μέσω του Twitter ο υπουργός Δικαιοσύνης, Βίνσεντ Βαν Κουίκερνμπορν. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι όλοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν και κάλεσε όλα τα θύματα σεξουαλικής βίας να προχωρήσουν σε καταγγελίες και να λάβουν βοήθεια από ειδικούς.

Τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι η 14χρονη κοπέλα βιάστηκε σε νεκροταφείο της Γάνδης μόλις τέσσερις ημέρες πριν δώσει τέλος στη ζωή της. Οι δράστες βιντεοσκόπησαν την πράξη τους και οι εικόνες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, γεγονός το οποίο πιθανότατα έσπρωξε την έφηβη στην αυτοκτονία, όπως υποστηρίζει ο πατέρας της που μίλησε στην εφημερίδα Het Nieuwsblad. «Αυτές οι εικόνες ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι (…) ο κόσμος της κατέρρευσε», είπε.

Η 14χρονη που κατοικούσε στην Γκαβέρ, πήγε στη Γάνδη πιστεύοντας ότι είχε ραντεβού με έναν φίλο. Όταν έφτασε στο ραντεβού όμως, στο κοιμητήριο, εμφανίστηκαν άλλοι τέσσερις νέοι και όλοι μαζί συμμετείχαν στον βιασμό της.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ένωση Child Focus ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη αύξηση στα ηλεκτρονικά, σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων, όπως μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, ανάρτηση εικόνων χωρίς τη συγκατάθεσή τους, εκβιασμοί και άλλα. Το 2020, ενδεχομένως και λόγω του πρώτου lockdown που επιβλήθηκε όταν ξέσπασε η πανδημία, ο αριθμός αυτών των υποθέσεων για τις οποίες ξεκίνησε έρευνα από τις αρχές αυξήθηκε κατά 65% σε σύγκριση με το 2019.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.