Κοσμος

Ινδία: 25 νεκροί μετά την κατανάλωση τοξικού λικέρ

Το αλκοόλ είχε αγοραστεί την Πέμπτη από ένα κατάστημα δύο αδελφών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λικέρ
Λικέρ © Pixabay / Security

Ινδία: Νεκροί από κατανάλωση τοξικού λικέρ - Σε συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές.

Τραγικό θάνατο βρήκαν 25 άνθρωποι στη βόρεια Ινδία, μετά την κατανάλωση τοξικού αλκοόλ, ενώ άλλοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «έως αυτή τη στιγμή, 25 άνθρωποι έχουν πεθάνει και κάποιοι άλλοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και λαμβάνουν φροντίδα. Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν». Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το αλκοόλ είχε αγοραστεί την Πέμπτη από ένα κατάστημα δύο αδελφών.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα καταστήματα πώλησης αλκοόλ στην πολιτεία Ούταρ Πραντές είχαν κλείσει στο πλαίσιο της καραντίνας που επιβλήθηκε στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού. Μάλιστα, καθώς ο αριθμός των μολύνσεων έχει αρχίσει να μειώνεται, το Ούταρ Πραντές επέτρεψε εκ νέου την πώληση αλκοόλ σε ορισμένες περιοχές, την 11η Μαΐου, σε περιορισμένο ωράριο λειτουργίας.

Ακόμη δεν έχει καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο το αλκοόλ προκάλεσε τη δηλητηρίαση. Ωστόσο, οι θάνατοι από αλκοόλ που παρασκευάζεται σε παράνομα αποστακτήρια δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στην Ινδία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν από αυτήν την αιτία εκατοντάδες άνθρωποι. 

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αλκοολούχων Ποτών και Οίνου της Ινδίας, από τα πέντε δισεκατομμύρια λίτρα αλκοόλ που καταναλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα, περίπου το 40% παράγεται παράνομα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο
Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο

Παρότι τα προβλήματα δεν λύνονται με το να τους ρίχνεις λεφτά, ένας πληθυσμός 40 εκατομμυρίων μαζί με ένα τόσο εκτεταμένο δίκτυο υποδομών σημαίνει τεράστιες δημόσιες ανάγκες και πολυδάπανους μηχανισμούς

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.