- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![Ουρανοξύστης Ουρανοξύστης](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2021/05/18/ouranojistis.jpg)
Κίνα: Ουρανοξύστης στην πολή Σεντζέν, ύψους 291 μέτρων, άρχισε να «τρέμει».
Πανικός προκλήθηκε στο κέντρο της πόλης Σεντζέν όταν ο εμβληματικός ουρανοξύστης, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξεκίνησε να «τρέμει». Το SEG Plaza, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 2000, είναι ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια στη Σεντζέν (νότια).
Το κτίριο, το οποίο δεσπόζει λόγω του ύψους του των 291 μέτρων στην επιχειρηματική συνοικία της πόλης, στεγάζει μεταξύ άλλων μια τεράστια αγορά εξαρτημάτων και ηλεκτρικών προϊόντων.
Το γραφείο διαχείρισης των καταστάσεων έκτακτης ανάγκη της Σεντζέν ανέφερε στο κοινωνικό δίκτυο Weibo ότι θα «εξακριβώσει τα αίτια των κραδασμών» στον ουρανοξύστη, επισημαίνοντας πως «δεν σημειώθηκε καμία σεισμική δόνηση στην περιοχή σήμερα».
Το SEG Plaza άρχισε να ταλαντεύεται γύρω στις 13.50 τοπική ώρα, σήμερα, σύμφωνα με τις αρχές. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν αμέσως σκηνές πανικού.
Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται εκατοντάδες πεζοί να τρέχουν μακριά από το κτίριο.
Ο πύργος βρίσκεται σε μια συνοικία στο κέντρο του Σεντζέν, γνωστή κυρίως για τον τεράστιο πεζόδρομό της που είναι γεμάτος με καταστήματα και εμπορικά κέντρα. Έπειτα από επιθεώρηση, οι υπεύθυνοι της συνοικίας Φουτιάν ανέφεραν ότι δεν βρήκαν στο έδαφος, περιμετρικά του κτιρίου, «καμία ρωγμή».
«Κανένα κομμάτι τοίχου δεν έχει πέσει ούτε έχει υποστεί ζημιές», σημείωσαν στην επίσημη αναφορά τους.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Tο καλό θα υπερισχύσει», δηλώνει η Γιούλια Ναβάλναγια
Ο δράστης ομολόγησε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί μέσω διαδικτύου
Σε σταθερή κατάσταση η υγεία του ποντίφικα
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters
Το μοναχικό της ταξίδι - Ο Guardian τη χαρακτηρίζει «νεαρή ηρωίδα» - Δείτε εικόνες
Τραμπ, Βανς και Σία λένε πως ήρθε η ώρα οι Ευρωπαίοι (και οι Καναδοί, οι Μεξικανοί, οι Ιάπωνες) να επιστρέψουν μέρος από τα χρωστούμενα
Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι πρώτοι στόχοι
Σαρωτικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες
Εξαιρούνται οι πυροσβέστες
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το δυστύχημα στο Νόβι Σαντ
Τα νεότερα για την υγεία του
Δεν θα συμμετάσχουν οι Ευρωπαίοι – Τι αναφέρει το Politico
Συνελήφθη 23χρονος Σύρος
«Είναι τόσο προφανές ότι τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας διχάσουν», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Μετά την ομιλία του Τζ. Ντ. Βανς που ανησύχησε τους ευρωπαίους ηγέτες
Τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στους ευρωπαίους ηγέτες. Θέλουν να διαχωρίσουν ουσιαστικά τη στάση τους από τη νέα Διοίκηση των ΗΠΑ; Κι αν το αποφασίσουν, μπορούν να το κάνουν;
Ο Ουκρανός πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία – Δεν υπάρχουν «εγγυήσεις ασφαλείας»
«Η Ευρώπη θα πει τη γνώμη της, αλλά δε θα είναι στο τραπέζι», τόνισε ο Κιθ Κέλογκ
Εκτός του ότι η ομιλία του στο Μόναχο είχε απαράδεκτα επιθετικό, διδακτικό και συγκαταβατικό τόνο, έδειχνε άγνοια τόσο του παρελθόντος όσο και της επικαιρότητας
Ο Φρίντριχ Μερτς φαβορί για καγκελάριος μία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.