- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ινδία: Για πρώτη φορά πάνω από 2.000 θάνατοι σε ένα 24ωρο εξαιτίας του κορωνοϊού - Τι ξέρουμε για την ινδική μετάλλαξη
Το υγειονομικό σύστημα της Ινδίας βρίσκεται στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης καθώς η ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού σαρώνει τη χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων.
Το Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε τα ταξίδια από την Ινδία, αλλά σύμφωνα με αρμόδιες αρχές που επικαλείται η tabloid Daily Mail, ίσως να είναι πολύ αργά.
Σήμερα ξεπεράστηκε, για πρώτη φορά, το όριο των 2.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 σε μια ημέρα, ενώ ο αριθμός των μολύνσεων ξεπέρασε, επίσης για πρώτη φορά, το επίπεδο των 295.000.
Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 2.023 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 182.553 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.
Ταυτόχρονα, καταγράφηκε ρεκόρ εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με 295.041 σε 24 ώρες και συνολικά 15,6 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν μολυνθεί.
Στην Ινδία των 1,3 δισεκ. κατοίκων καταγράφονται ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας και ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός μολύνσεων στον κόσμο. την ώρα που αρκετοί επιστήμονες θεωρούν ότι η ινδική μετάλλαξη του ιού ενδέχεται να μην αντιμετωπίζεται από τα υπάρχοντα εμβόλια.
Σε ολόκληρη τη χώρα τα κρεματόρια λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο, ώστε να αποτεφρωθούν οι σοροί των νεκρών από την Covid – 19.
Σύμφωνα με ειδικούς, που επικαλείται η Daily Mail, ενδέχεται η εν λόγω μεταλλαγή να είναι περισσότερο μεταδοτική από τις υπόλοιπες, επηρεάζοντας άτομα κάτω των 45 χρόνων.
Στις αρχές του έτους, οι αρμόδιες αρχές της Ινδίας ευελπιστούσαν ότι θα έχουν «νικήσει» την πανδημία, ξεκινώντας μαζικούς εμβολιασμούς. Ωστόσο οι ίδιοι οι Ινδοί πολίτες είχαν αντίθετη άποψη.
«Σχεδόν κανείς δεν φορούσε μάσκα. Οι κοινωνικές αποστάσεις έπαψαν να ισχύουν στην πράξη και τεράστια πλήθη συγκεντρώθηκαν σε θρησκευτικές τελετές, σε πάρτι, και σε αθλητικούς αγώνες», αναφέρει το βρετανικό μέσο.
Όμως, στα νοσοκομεία της χώρας οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι αυξάνονται διαρκώς ενώ οι ιατροί της χώρας αναφέρουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν ολοένα και πιο νέους ασθενείς , ηλικίας από 12 έως 15 ετών.
Σε αρκετές περιοχές της Ινδίας, η ινδική μεταλλαγή του ιού έχει αλλάξει τα δεδομένα νοσηλείας, καθώς πλέον οι διασωληνωμένοι κάτω των 40 ετών αγγίζουν, σε ορισμένες περιπτώσεις, το 58%.
Το Δελχί, μια πόλη 29 εκατομμυρίων κατοίκων, επέβαλε χθες το βράδυ αυστηρά περιοριστικά μέτρα διάρκειας μίας εβδομάδας για να δώσει μια ανάσα στο εθνικό σύστημα υγείας της χώρας, καθώς έχουν απομείνει μόλις 100 ελεύθερες κλίνες εντατικής θεραπείας.
Την ίδια στιγμή οι αρχές της χώρας αποτεφρώνουν εκατοντάδες νεκρούς από την νόσο Covid – 19 σε καθημερινή βάση, με τα στοιχεία να κάνουν λόγο για περισσότερες από 80 αποτεφρώσεις την ημέρα, σε δημόσιους χώρους.
Τι ξέρουμε για την ινδική μετάλλαξη ου ιού
Η μετάλλαξη αναφέρθηκε για πρώτη φορά ως ανησυχητική από την ινδική κυβέρνηση στα τέλη Μαρτίου.
Οι πρώτες περιπτώσεις στην Ινδία φαίνεται να χρονολογούνται από τον Οκτώβριο του 2020. Σύμφωνα με τις αρχές έχει 13 διαφορετικές μεταλλαγές από τον αρχικό κορωνοϊό, αλλά οι δύο κύριες ονομάζονται E484Q και L452R.
Οι επιστήμονες υποπτεύονται ότι αυτές οι δύο μεταλλαγές μπορούν να μεταδώσουν ευκολότερα τον ιό. Οι εν λόγω μεταλλαγές μοιάζουν με αυτές της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας.
Η παραλλαγή της Νοτίου Αφρικής πιστεύεται ότι κάνει τα εμβόλια περίπου 30% λιγότερο αποτελεσματικά.
Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα βέβαιοι εάν η εν λόγω παραλλαγή (ή οι παραλλαγές) είναι περισσότερο θανατηφόρα. Ωστόσο υπογραμμίζουν ότι ο μοναδικός στόχος του ιού είναι να εξαπλωθεί όσο περισσότερο μπορεί, οπότε χρειάζεται άτομα που θα μπορούν να τον μεταδίδουν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ