Κοσμος

Κρεμλίνο: Μοιραζόμαστε την άποψη Μπάιντεν για αποκλιμάκωση

«Ο πρόεδρος Πούτιν έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε τον διάλογο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν © EPA

Πούτιν και Μπάιντεν μοιράζονται τις ίδιες απόψεις για την ανάγκη αποκλιμάκωσης, σχολίασε το Κρεμλίνο μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Τον διάλογο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επιδιώκει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως σχολίασε το Κρεμλίνο. Τόνισε, ωστόσο, την απόσταση στις απόψεις τους σε ό,τι αφορά την ανάγκη να γίνονται σεβαστά τα συμφέροντα της άλλης πλευράς.

«Ο πρόεδρος Πούτιν ήταν ο πρώτος που μίλησε για την ανάγκη να εξομαλυνθούν οι σχέσεις και να υπάρξει αποκλιμάκωση (…) είναι λοιπόν θετικό ότι συμπίπτουν οι απόψεις των δύο ηγετών», σχολίασε σήμερα ο Ντίμτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου και πρόσθεσε:

«Ο πρόεδρος Πούτιν έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε τον διάλογό μας στο επίπεδο που είναι έτοιμοι για το ίδιο οι εταίροι μας».

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχολίασε ότι Πούτιν και Μπάιντεν «δεν μοιράζονται τις ίδιες απόψεις» για την ανάγκη να συνεργαστούν λαμβάνοντας υπόψη η μία χώρα τα συμφέροντα της άλλης.

Η Μόσχα κατήγγειλε εξάλλου τις «απαράδεκτες», νέες αμερικανικές κυρώσεις που ανακοινώθηκαν χθες Πέμπτη. Ο Πεσκόφ διευκρίνισε ότι ο Πούτιν είναι αυτός που θα αποφασίσει τις κυρώσεις θα επιβάλει η Ρωσία στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.