- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Νέα Ζηλανδία: Νόμος για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις επιχειρηματικές δράσεις τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και διαχειριστών επενδύσεων.
Νόμο που απαιτεί από τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και διαχειριστές επενδύσεων να αναφέρουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις επιχειρηματικές δράσεις τους εισήγαγε η Νέα Ζηλανδία.
Σύμφωνα με τον υπουργό για την Κλιματική Αλλαγή, Τζέιμς Σο, όλες οι τράπεζες με περιουσιακά στοιχεία άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων Νέας Ζηλανδίας (703 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ), οι ασφαλιστικές εταιρίες που διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία του ίδιου οικονομικού μεγέθους, αλλά και οι εισηγμένες εταιρίες που εκδίδουν μετοχές και ομόλογα θα πρέπει να προχωρήσουν σε σχετικές ανακοινώσεις.
«Δεν μπορούμε να έχουμε μηδενικές εκπομπές άνθρακα από το 2050, εκτός και αν ο χρηματοοικονομικός τομέας γνωρίζει τις επιπτώσεις που έχουν οι επενδύσεις του στο κλίμα. Ο νόμος αυτός φέρνει την αντοχή του κλίματος και τους κινδύνους για το κλίμα στο κέντρο λήψης των χρηματοοικονομικών και των επιχειρηματικών αποφάσεων», ανέφερε ο Σο σε ανακοίνωσή του.
Το νομοσχέδιο έχει εισαχθεί στο κοινοβούλιο της χώρας και αναμένεται να συζητηθεί για πρώτη φορά μέσα στην εβδομάδα, ενώ απαιτεί από τις επιχειρήσεις να εξηγήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που σχετίζονται με το περιβάλλον.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου 200 από τις μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας, αλλά και αρκετές ξένες επιχειρήσεις ικανοποιούν το όριο περιουσιακών στοιχείων του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων Νέας Ζηλανδίας και εντάσσονται στο πλαίσιο του νομοσχεδίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ