- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Έλληνας στο Ισραήλ: «Κανονική ζωή μετά τον εμβολιασμό» (βίντεο)
Εστιατόρια και παραλίες γεμίζουν από κόσμο χωρίς αποστάσεις και μάσκες
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![Αχιλλέας Πεκλάρης: Ο Έλληνας δημοσιογράφος που ζει στο Ισραήλ και δείχνει πόσο έχει αλλάξει η ζωή μετά τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό - Εικόνα από εστιατόριο με κόσμο Αχιλλέας Πεκλάρης: Ο Έλληνας δημοσιογράφος που ζει στο Ισραήλ και δείχνει πόσο έχει αλλάξει η ζωή μετά τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό - Εικόνα από εστιατόριο με κόσμο](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2021/03/19/israel-estiatoria-koronoios.jpg)
Ο Έλληνας Αχιλλέας Πεκλάρης δείχνει με βίντεο πώς ο εμβολιασμός στο Ισραήλ οδηγεί στην κανονικότητα, με εστιατόρια και παραλίες να γεμίζουν από κόσμο.
Το πόσο έχει αλλάξει η ζωή και η καθημερινότητα στο Ισραήλ, καθώς οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, δείχνει ο Αχιλλέας Πεκλάρης.
Ο Έλληνας δημοσιογράφος ζει εδώ και χρόνια στο Ισραήλ. Όπως δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη, έτσι και αυτός βρέθηκε αντιμέτωπος με το lockdown και τα άλλα περιοριστικά μέτρα.
Μάσκα, αντισηπτικά, αποστάσεις, παραμονή στο σπίτι, ελάχιστες μετακινήσεις. Η νέα πραγματικότητα, καθώς ο κορωνοϊός εξαπλωνόταν στο Ισραήλ άλλαξε ό,τι ήξερε και ό,τι θεωρούσε δεδομένο μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μια έξοδος από το σπίτι για φαγητό, ένα μπάνιο στη θάλασσα, έναν καφέ στην καφετέρια, ένα φαγητό στο εστιατόριο, μια βόλτα για ψώνια. Όλα αυτά σταμάτησαν για πολλούς μήνες. Πλέον, όμως, τα πράγματα αλλάζουν καθημερινά, επιστρέφοντας στα δεδομένα που ίσχυαν πριν από το πρώτο κύμα της Covid-19.
Ο Αχιλλέας Πεκλάρης παρουσιάζει με βίντεο στη σελίδα του στο Facebook την επιστροφή στην κανονικότητα μετά τον εμβολιασμό. Το Ισραήλ είναι «πρωταθλητής» στους εμβολιασμούς, έχοντας καταφέρει να εμβολιάσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού του με τουλάχιστον μία δόση. Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, με την κυβέρνηση να συνεχίζει το άνοιγμα δραστηριοτήτων. Οι εικόνες από την πρώτη υπαίθρια συναυλία στο Ισραήλ -αποκλειστικά για όσους είχαν κάνει το εμβόλιο και έδειξαν το πιστοποιητικό στην είσοδο- είχαν κάνει τον γύρο του διαδικτύου τον Φεβρουάριο.
Σημειώνεται ότι υπάρχουν μωρά στο Ισραήλ που γεννήθηκαν με αντισώματα για τον κορωνοϊό, καθώς οι μητέρες έκαναν το εμβόλιο κατά της Covid-19.
Αχιλλέας Πεκλάρης από Ισραήλ μετά τους εμβολιασμούς: «Ήρθε η ώρα να καθίσουμε πάλι σε εστιατόριο να φάμε σαν άνθρωποι».
Όπως ενημερώνει ο Έλληνας δημοσιογράφος, έχει εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, όπως και εκατομμύρια άλλοι πολίτες στο Ισραήλ.
Στα βίντεο που ανεβάζει στο Facebook παρουσιάζονται άνθρωποι κάθε ηλικίας να κάθονται σε εστιατόρια χωρίς μάσκες και χωρίς ιδιαίτερες αποστάσεις, νέους να πίνουν σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα και να διασκεδάζουν. Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους, ωστόσο στα υπόλοιπα μέρη ολοένα και περισσότεροι δεν τη φορούν.
Όπως παραδέχεται σε νεότερη ανάρτησή του, «κάποιες στιγμές ένιωθες εντόνως αφύσικα έως άβολα, και δυσαναλόγως περίεργα για έναν τόσο οικείο χώρο (ένα απλό εστιατόριο). Τόσο έντονο, που έλεγες "ρε 'συ μήπως το βλέπω στον ύπνο μου και ξυπνήσω, και έξω έχει ακόμα lockdown και σκοτάδια;».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Tο καλό θα υπερισχύσει», δηλώνει η Γιούλια Ναβάλναγια
Ο δράστης ομολόγησε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί μέσω διαδικτύου
Σε σταθερή κατάσταση η υγεία του ποντίφικα
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters
Το μοναχικό της ταξίδι - Ο Guardian τη χαρακτηρίζει «νεαρή ηρωίδα» - Δείτε εικόνες
Τραμπ, Βανς και Σία λένε πως ήρθε η ώρα οι Ευρωπαίοι (και οι Καναδοί, οι Μεξικανοί, οι Ιάπωνες) να επιστρέψουν μέρος από τα χρωστούμενα
Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι πρώτοι στόχοι
Σαρωτικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες
Εξαιρούνται οι πυροσβέστες
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το δυστύχημα στο Νόβι Σαντ
Τα νεότερα για την υγεία του
Δεν θα συμμετάσχουν οι Ευρωπαίοι – Τι αναφέρει το Politico
Συνελήφθη 23χρονος Σύρος
«Είναι τόσο προφανές ότι τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας διχάσουν», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Μετά την ομιλία του Τζ. Ντ. Βανς που ανησύχησε τους ευρωπαίους ηγέτες
Τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στους ευρωπαίους ηγέτες. Θέλουν να διαχωρίσουν ουσιαστικά τη στάση τους από τη νέα Διοίκηση των ΗΠΑ; Κι αν το αποφασίσουν, μπορούν να το κάνουν;
Ο Ουκρανός πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία – Δεν υπάρχουν «εγγυήσεις ασφαλείας»
«Η Ευρώπη θα πει τη γνώμη της, αλλά δε θα είναι στο τραπέζι», τόνισε ο Κιθ Κέλογκ
Εκτός του ότι η ομιλία του στο Μόναχο είχε απαράδεκτα επιθετικό, διδακτικό και συγκαταβατικό τόνο, έδειχνε άγνοια τόσο του παρελθόντος όσο και της επικαιρότητας
Ο Φρίντριχ Μερτς φαβορί για καγκελάριος μία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.