Κοσμος

Εμβόλιο AstraZeneca: Γαλλία - Ιταλία αναστέλλουν τη χορήγησή του

Είχε προηγηθεί η απόφαση της Γερμανίας για αναστολή της χορήγησής του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γαλλία και Ιταλία αποφάσισαν να αναστείλουν κι εκείνες την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, αμέσως μετά την λήψη της απόφασης και από τη Γερμανία.

Μετά τη Γερμανία, τώρα και η Γαλλία και η Ιταλία αποφάσισαν να αναστείλουν τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Η Γερμανία ανέστειλε τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (15/3) το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, έπειτα από εισήγηση του Ινστιτούτου «Πάουλ Έρλιχ». Η σύσταση του Ινστιτούτου, σύμφωνα με την BILD, γίνεται προκειμένου να διενεργηθούν περαιτέρω έρευνες, μετά και τις τελευταίες αναφορές παρενεργειών.

Από την πλευρά της, η Γαλλία αποφάσισε σήμερα να «αναστείλει για προληπτικούς λόγους» τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) , αύριο Τρίτη, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους επισήμανε πως «ελπίζει να ξαναξεκινήσει» γρήγορα ο εμβολιασμός με το εμβόλιο αυτό «εφόσον το επιτρέψει η γνωμοδότηση του ευρωπαϊκού οργανισμού».

Τέλος, ο ιταλικός οργανισμός φαρμάκων Αifa αποφάσισε ότι και εκείνη για προληπτικούς λόγους θα αναστείλει τη χορήγηση του εμβολίου Αstrazeneca σε όλην τη χώρα. Η απόφαση ελήφθη εν αναμονή της σχετικής οριστικής απόφασης της αρμόδιας ευρωπαϊκής αρχής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ