Κοσμος

Εμβόλιο AstraZeneca: Γαλλία - Ιταλία αναστέλλουν τη χορήγησή του

Είχε προηγηθεί η απόφαση της Γερμανίας για αναστολή της χορήγησής του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο κορωνοϊού
Εμβόλιο κορωνοϊού © EPA

Γαλλία και Ιταλία αποφάσισαν να αναστείλουν κι εκείνες την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, αμέσως μετά την λήψη της απόφασης και από τη Γερμανία.

Μετά τη Γερμανία, τώρα και η Γαλλία και η Ιταλία αποφάσισαν να αναστείλουν τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Η Γερμανία ανέστειλε τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (15/3) το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, έπειτα από εισήγηση του Ινστιτούτου «Πάουλ Έρλιχ». Η σύσταση του Ινστιτούτου, σύμφωνα με την BILD, γίνεται προκειμένου να διενεργηθούν περαιτέρω έρευνες, μετά και τις τελευταίες αναφορές παρενεργειών.

Από την πλευρά της, η Γαλλία αποφάσισε σήμερα να «αναστείλει για προληπτικούς λόγους» τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) , αύριο Τρίτη, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους επισήμανε πως «ελπίζει να ξαναξεκινήσει» γρήγορα ο εμβολιασμός με το εμβόλιο αυτό «εφόσον το επιτρέψει η γνωμοδότηση του ευρωπαϊκού οργανισμού».

Τέλος, ο ιταλικός οργανισμός φαρμάκων Αifa αποφάσισε ότι και εκείνη για προληπτικούς λόγους θα αναστείλει τη χορήγηση του εμβολίου Αstrazeneca σε όλην τη χώρα. Η απόφαση ελήφθη εν αναμονή της σχετικής οριστικής απόφασης της αρμόδιας ευρωπαϊκής αρχής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.