Κοσμος

ΕΜΑ: Στις 11/3 η απόφαση για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Έχει ήδη δώσει τη σχετική άδεια σε Pfizer, Moderna και AstraZeneca

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον κορωνοϊό - Χορηγείται σε μία δόση
Το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον κορωνοϊό - Χορηγείται σε μία δόση © EPA

Την απόφασή του για το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον κορωνοϊό ανακοινώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) στις 11 Μαρτίου 2021.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει στις 11 Μαρτίου για να αποφασίσει αν θα εγκρίνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανικός Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το εμβόλιο Johnson & Johnson, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να χαιρετίζει την απόφαση.

 

«Η επιτροπή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση θα ανακοινώσει τις συστάσεις της για το εμβόλιο της Janssen για την Covid-19 στις 11 Μαρτίου μετά από ειδική συνεδρίαση» ανέφερε στο Twitter ο ΕΜΑ. Η Janssen-Cilag είναι η ευρωπαϊκή θυγατρική του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού J&J. Σημειώνεται ότι ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι ξεκαθάρισε ότι θα έκανε το εμβόλιο της Johnson & Johnson, θέλοντας να ενθαρρύνει τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι μονοδοσικό, δεν απαιτεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για τη συντήρησή του και -εφόσον εγκριθεί από τον ΕΜΑ- θα γίνει το τέταρτο που θα χρησιμοποιηθεί σε εμβολιασμούς στην Ευρώπη.

Η J&J υπέβαλε το αίτημα έγκρισης του εμβολίου τον Φεβρουάριο και ο ΕΜΑ είχε ανακοινώσει ότι η απόφασή του δεν επρόκειτο να ανακοινωθεί πριν από τα μέσα Μαρτίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.