Κοσμος

AstraZeneca - Κορωνοϊός: Αρχίζουν δοκιμές του εμβολίου σε παιδιά

Σε 300 εθελοντές, ηλικίας 6 - 17 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό
Το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό © EPA

Η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι ξεκινά τις πρώτες δοκιμές σε παιδιά για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, επιλέγοντας 300 εθελοντές.

Το σχέδιό της να δοκιμάσει σε παιδιά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που ανέπτυξε με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αρχίζει να υλοποιεί η AstraZeneca.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες δοκιμές σε εμβόλια Covid-19 για εφήβους και παιδιά.

Ειδικότερα, οι εταιρείες Pfizer/BioNTech και Moderna έχουν αρχίσει να δοκιμάζουν τα εμβόλια τους κατά του κορωνοϊού και σε παιδιά άνω των 12 ετών, ελπίζοντας ότι θα έχουν τα αποτελέσματα έως το καλοκαίρι, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος και για τον εμβολιασμό των εφήβων σε πρώτη φάση.

Όπως ανακοίνωσε η AstraZeneca, οι πρώτες δοκιμές θα ξεκινήσουν αυτόν το μήνα με 300 εθελοντέςηλικίας 6-17 ετών, στην Οξφόρδη, στο Λονδίνο, το Σαουθάμπτον και το Μπρίστολ.

«Είναι σημαντικό να επιβεβαιώσουμε την ασφάλεια και την ανοσοαπόκριση στο εμβόλιο σε παιδιά και νεαρά άτομα, καθώς ορισμένα εξ αυτών μπορεί να επωφεληθούν» ανέφερε σε δήλωσή του ο Άντριου Πόλαρντ, επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που συμμετείχαν στην ανάπτυξη του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι το τρίτο που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη κατά της Covid-19, μετά από αυτό της Pfizer και της Moderna.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.