- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Πραξικόπημα στη Μιανμάρ: Η Facebook θέτει περιορισμούς στους λογαριασμούς του στρατού, λόγω παραπληροφόρησης.
Εκατοντάδες άτομα βρίσκονται ακόμα στους δρόμους της Μιανμάρ, αντιδρώντας στο πραξικόπημα που επιβλήθηκε πριν από δύο περίπου εβδομάδες στη χώρα και παρότι οι τηλεπικοινωνίες έχουν αποκατασταθεί μετά τα προβλήματα των πρώτων ημερών, η Facebook επιβάλει νέους περιορισμούς στους λογαριασμούς του στρατού, θέλοντας να περιορίσει τα φαινόμενα παραπληροφόρησης.
Συγκεκριμένα, η Facebook βάζει «κόφτη» στη διασπορά των αναρτήσεων στην κοινότητα από λογαριασμούς του στρατού. «Αυτή η ίδια ενέργεια θα εφαρμοστεί σε οποιεσδήποτε πρόσθετες σελίδες τις οποίες ελέγχει ο στρατός που παραβιάζει επανειλημμένα τις πολιτικές μας για παραπληροφόρηση», δήλωσε ο Rafael Frankel, διευθυντής δημόσιας πολιτικής του Facebook, επισημαίνοντας πως η πλατφόρμα αντιμετωπίζει η κατάσταση στη Μιανμάρ ως έκτακτη ανάγκη.
Νέο κύμα συλλήψεων στη Μιανμάρ
Εχθές Πέμπτη, ο στρατός προχώρησε σε ένα νέο κύμα συλλήψεων. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και στενός σύμβουλος της ανατραπείσας ηγέτιδας της Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σου Τσι. Ο σύμβουλος, Κιάου Τιντ Σούι, είχε υπηρετήσει ως πληρεξούσιος υπουργός στο γραφείο κρατικού συμβούλου υπό τη Σου Τσι, η οποία κρατείται μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου.
Ο Κιάου Τιντ Σούι, που θεωρείται δεξί χέρι της Σου Τσι, ήταν ένας από τους εκπροσώπους της στις συνομιλίες με τους στρατιωτικούς λίγες ημέρες προτού ανατραπεί η πολιτική κυβέρνηση. Ο Τσι Τόε, μέλος της επιτροπής πληροφοριών του κόμματος της Σου Τσι, Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία (NLD), δήλωσε πως ο Κιάου Τιντ Σούε και άλλοι τέσσερις άνθρωποι που συνδέονταν με την προηγούμενη κυβέρνηση απήχθησαν από τις κατοικίες τους στη διάρκεια της νύχτας, και πως όλα τα μέλη της ανώτατης ηγεσίας της πρώην εκλογικής επιτροπής συνελήφθησαν.
Ο στρατός έκανε το πραξικόπημα έπειτα από εκτεταμένη νοθεία, όπως υποστήριξε, στις εκλογές του Νοεμβρίου, όπου ο NLD αναδείχθηκε νικητής με συντριπτική πλειοψηφία. Η εκλογική επιτροπή είχε απορρίψει τις αιτιάσεις αυτές.
Οι πολίτες παραμένουν στους δρόμους
Εκατοντάδες εργάτες παρατάχθηκαν σε δρόμο στην πρωτεύουσα Ναϊπιντάου, σε υποστήριξη του κινήματος πολιτικής ανυπακοής, φωνάζοντας συνθήματα κατά της χούντας και κρατώντας πανό υπέρ της Σου Τσι. Σε μια συνέχεια του δημιουργικού πνεύματος που επιδείχθηκε σε πρόσφατες διαδηλώσεις, όπου ορισμένοι διαδηλωτές φορούσαν βραδινά φορέματα και κοστούμια, ορισμένοι άνδρες και αγόρια διαδηλωτές στη Ρανγκούν φορούσαν κοντές φούστες. «Δεν βγάζουμε τις φούστες μας μέχρι να πάρουμε πίσω τη δημοκρατία», ήταν ένα από τα συνθήματα.
Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης έξω από την κινεζική πρεσβεία στη Ρανγκούν, κατηγορώντας το Πεκίνο ότι υποστηρίζει τη στρατιωτική χούντα παρά τις κινεζικές διαψεύσεις. «Υποστηρίξτε τη Μιανμάρ. Μην υποστηρίζετε δικτάτορες», έγραφε ένα από τα πανό στα κινεζικά και στα αγγλικά.
Αργά την Τετάρτη, η κινεζική πρεσβεία ανάρτησε στο Facebook μια δήλωση όπου διέψευδε πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο για κινεζικά αεροπλάνα που μετέφεραν τεχνικό προσωπικό στη χώρα, και είπε πως οι μοναδικές πτήσεις που πραγματοποιούνται είναι τακτικές εμπορευματικές πτήσεις που μεταφέρουν εισαγόμενα και εξαγόμενα προϊόντα όπως θαλασσινά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ