- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τζο Μπάιντεν: Σήμερα η πρώτη ομιλία για την εξωτερική πολιτική
Ο Μπάιντεν επιθυμεί να αποκαταστήσει το κύρος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Τζο Μπάιντεν: Σήμερα η επίσκεψή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Θα απευθύνει την πρώτη του ομιλία για την αμερικανική εξωτερική πολιτική.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να επισκεφτεί σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από όπου θα απευθύνει την πρώτη του ομιλία για την αμερικανική εξωτερική πολιτική, στην οποία θα θέσει τους κύριους στόχους και τους άξονες στους οποίους θα στηριχθεί η κυβέρνησή του στην διαμόρφωσή της.
Σύμφωνα με τον Guardian, με την επίσκεψή του αυτή, ο Μπάιντεν επιθυμεί να αποκαταστήσει το κύρος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο επλήγη κατά την διάρκεια της προεδρίας Τραμπ, και τον ρόλο της αμερικανικής διπλωματίας στην επιστροφή των ΗΠΑ στην διεθνή σκηνή, μετά το δόγμα του απομονωτισμού και των μονομερών αιφνιδιασμών, καθώς και να επανορθώσει τις σχέσεις με τους διεθνείς συμμάχους και εταίρους της Ουάσινγκτον.
Μπάιντεν: Θα αναφερθεί στη συνθήκη New Start;
Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν θα αναφερθεί στις λεπτομέρειες της νέας αμερικανικής στρατηγικής απέναντι στην Μόσχα και το Πεκίνο, η Ρωσία, η Κίνα, αλλά και το Ιράν ή η Βόρεια Κορέα αναμένεται να έχουν προνομιακή θέση στην σημερινή ομιλία. Η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε την επιστροφή των ΗΠΑ στην Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα και υπέγραψε την επέκταση της ισχύος της συνθήκης New Start για τον έλεγχο των στρατηγικών όπλων.
Κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε σε επίμαχα θέματα, όπως η υπόθεση της μεταχείρισης του Αλεξέι Ναβάλνι ή η ρωσική εκστρατεία κυβερνοπειρατείας «Εχουμε επίγνωση των προκλήσεων που θέτει η Ρωσία για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον κόσμο», αναφέρει ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν σε ανακοίνωσή του που συνόδευσε την επέκταση της ισχύος της συνθήκης New Start από αμερικανικής πλευράς χθες.
«Καθώς συνεργαζόμαστε με την Ρωσία για την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων, θα εργασθούμε για να κάνουμε την Ρωσία υπόλογη για τις ανταγωνιστικές της ενέργειες και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους και τους εταίρους μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Αντονι Μπλίνκεν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O συνδημιουργός του «Call of Duty» και ένας από τους διασημότερους δημιουργούς video games σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην Καλιφόρνια
Πώς πέθανε ο διάσημος σκηνοθέτης - Η επίσημη διάγνωση του ιατροδικαστή
Ο άνδρας παρουσιαζόταν ως «Μουράτ από τον Λίβανο»
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα
Πολλές νέες φωτογραφίες, λίγες σημαντικές αποκαλύψεις
Ο 55χρονος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών
Θα αποτελείται από σκάφη «30.000 ως 40.000 τόνων» που θα είναι «τα καλύτερα του κόσμου», σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο
«Εμείς είμαστε τα κουλ παιδιά», είπε αμερικανίδα ράπερ σε εκδήλωση της Έρικα Κερκ
H 25χρονη αεροσυνοδός βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο πεντάστερου ξενοδοχείου
Η υπόθεση θυμίζει εκείνη της Γαλλίδας Ζιζέλ Πελικό
Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι και ένας εικοσάχρονος
Ολόιδιο έργο του εμφανίστηκε λίγα χιλιόμετρα μακριά, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας
Αυστηροποιούνται τα πρότυπα ευημερίας των ζώων
Κατηγορείται για συμμετοχή σε παραγωγή πορνογραφικού περιεχομένου
Μητσοτάκης και Χέρτζογκ επισκέφθηκαν το σπίτι του δολοφονημένου Έλληνα Ιωνά Καρούση
Έκπληξη προκαλούν οι αυτοσχέδιες τακτικές που χρησιμοποιούνται στο πεδίο της μάχης
Γιατί είναι τώρα σε αυτή την κατάσταση παρά την τεράστια επιτυχία που είχε
Ερευνάται αν η βόμβα τοποθετήθηκε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες
Ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης
Η αμερικανική εταιρεία δηλώνει ότι προτίθεται να προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.