Κοσμος

Ερντογάν: Ξεκινούν στην Τουρκία οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό

Έβδομη παγκοσμίως η χώρα σε επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού με 2.336.476

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © EPA

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό ξεκινούν στην Τουρκία αυτήν την εβδομάδα.

Επίσημη ανακοίνωση για το πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στην Τουρκία έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, οι πρώτες δόσεις από εμβόλια για την Covid-19 θα χορηγηθούν την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή.

Με 2.336.476 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, η Τουρκία βρίσκεται στην 7η θέση παγκοσμίως σε συνολικές μολύνσεις Covid-19. O Ερντογάν σημείωσε πως η Αγκυρα θα ξεκινήσει σταδιακά να αίρει τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας Covid-19, καθώς ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων μειώνεται.

Η χώρα έχει συμφωνήσει στην αγορά 50 εκατομμυρίων δόσεων από το κινεζικό εμβόλιο CoronaVac της Sinovac και έχει παραλάβει ένα αρχικό φορτίο 3 εκατομμυρίων δόσεων. Παράλληλα, έχει έρθει σε συμφωνία να προμηθευτεί 4,5 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, με επιλογή προμήθειας 30 επιπλέον εκατομμυρίων δόσεων.

Μιλώντας, έπειτα από ένα Υπουργικό Συμβούλιο στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε πως η διαδικασία εμβολιασμών στην Τουρκία θα ξεκινήσει την Πέμπτη ή την Παρασκευή σε ευθυγράμμιση με το πρόγραμμα εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.