Κοσμος

ΠΟΥ: Κίνδυνος νέου κύματος στην Ευρώπη στις αρχές του 2021

Επιμένει στη χρήση μάσκας κατά τις οικογενειακές συγκεντρώσεις των Χριστουγέννων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βερολίνο
Βερολίνο © Unsplash

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για νέο κύμα του κορωνοϊού στις αρχές του νέου έτους στην Ευρώπη.

Για «αυξημένο κίνδυνο» νέου κύματος του κορωνοϊού στην Ευρώπη στις αρχές του 2021 προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Την ώρα που ο κορωνοϊός «σφυροκοπά» ξάνά την Ευρώπη με τις μεγάλες ευρωπαικές πρωτεύουσες να μπαίνουν ξανά σε καραντίνα επιβάλλοντας νέα lockdown και αυστηρότερα μέτρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για νέο κύμα στις αρχές του νέου έτους την ώρα που αναμένεται η έγκριση του εμβολίου ώστε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός. 

«Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για νέα έξαρση τις πρώτες εβδομάδες και τους πρώτους μήνες του 2021», με δεδομένη την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία συνιστά «τη χρήση μάσκας και την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης» κατά τις γιορτές.

«Μπορεί να φαίνεται ενοχλητική η χρήση μάσκας και η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης παρουσία φίλων και μελών της οικογένειας, αλλά αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην διατήρηση της ασφάλειας και της καλής υγείας», τονίζει ο ΠΟΥ.

Και προσθέτει: «Στο μέτρο του δυνατού, οι συγκεντρώσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Εάν πραγματοποιηθούν σε εσωτερικούς χώρους, είναι σημαντικός ο περιορισμός του αριθμού των προσκεκλημένων και ο καλός αερισμός για τον περιορισμών των κινδύνων».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.