Κοσμος

Σαρλ Μισέλ: «Δύσκολη» η συζήτηση για την Τουρκία

«Η ΕΕ έπρεπε να υιοθετήσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές κι αυτό έκανε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαρλ Μισέλ
Σαρλ Μισέλ © EPA

«Δύσκολη» χαρακτήρισε τη συζήτηση για την Τουρκία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Δύσκολη» χαρακτήρισε τη συζήτηση για την Τουρκία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής. Ο Σαρλ Μισέλ υπογράμμισε ότι η ΕΕ «έπρεπε να υιοθετήσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές κι αυτό έκανε».

Από την πλευρά της, η καγκελάριος της Γερμανίας, σημείωσε ότι το Βερολίνο, κατά τη διάρκεια της γερμανικής Προεδρίας, επιθυμούσε να κάνει «πιο εποικοδομητική τη σχέση με την Τουρκία» και προσέθεσε ότι εξαιτίας των εξελίξεων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο η ΕΕ προχώρησε στην απόφαση να υπάρξουν περισσότερες καταχωρήσεις (σ.σ. στην λίστα με τα πρόσωπα και τις εταιρείες που επιβάλονται οι κυρώσεις από την ΕΕ).

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στην έκθεση την οποία οι 27 ηγέτες ζήτησαν από τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ να ετοιμάσει και η οποία θα έχει όλες τις πτυχές της συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας, «βλέποντας την περιοχή ως σύνολο, για παράδειγμα τη Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ» όπως εξήγησε η Άγγελα Μέρκελ. Εν συνεχεία η ΕΕ «θα συζητήσει τη σχέση με την Τουρκία με βάση αυτή την έκθεση», προσέθεσε.

Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε λόγο για πρόκληση στα Βαρώσια, σημειώνοντας ότι «οι Κύπριοι συνάδελφοι έχουν δίκιο να εκφράζουν παράπονα [για τα Βαρώσια] και τους στηρίζουμε πλήρως».

Τέλος σχετικά με την αποχώρηση του Oruc Reis, η κ. Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα ότι ελήφθησαν από την Τουρκία τα μηνύματα που εστάλησαν από την ΕΕ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο
Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο

Παρότι τα προβλήματα δεν λύνονται με το να τους ρίχνεις λεφτά, ένας πληθυσμός 40 εκατομμυρίων μαζί με ένα τόσο εκτεταμένο δίκτυο υποδομών σημαίνει τεράστιες δημόσιες ανάγκες και πολυδάπανους μηχανισμούς

Παρακολουθώντας το τέλος του κόσμου από την Ακρόπολη
Παρακολουθώντας το τέλος του κόσμου από την Ακρόπολη

Δεν αποκλείεται ο κόσμος όντως να τελειώσει. Πιο πιθανό όμως είναι είτε να συνεχιστεί για πολλά χρόνια η συμπίεση της ποιότητας ζωής μας είτε απλώς να τελειώσει ο κόσμος όπως τον γνωρίζαμε

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.