Κοσμος

Στο στόχαστρο χάκερ το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού

Πραγματοποιήθηκε κυβερνοεπίθεση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων - Υπέκλεψαν έγγραφα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο για τον κορωνοϊό
Εμβόλιο για τον κορωνοϊό © EPA

Στόχος κυβερνοεπίθεσης το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό, με τους χάκερ να αποκτούν πρόσβαση σε έγγραφα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Αντιμέτωπη με κυβερνοεπίθεση βρέθηκε η Pfizer, με χάκερ να αποκτούν πρόσβαση σε έγγραφα για το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer και ο γερμανικός εταίρος της, BioNTech, ανακοίνωσαν τι ακριβώς συνέβη.

Ειδικότερα, εξήγησαν ότι σειρά εγγράφων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού «προσπελάστηκαν παράνομα» κατά τη διάρκεια μιας κυβερνοεπίθεσης. Η παράνομη αυτή δραστηριότητα έγινε κατά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο EMA ανακοίνωσε βρέθηκε στο στόχαστρο χάκερ, χωρίς όμως να δίνει λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Μάλιστα, για το συμβάν ο EMA ενημέρωσε την BioNTech τονίζοντας ότι «ο Οργανισμός έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης και ότι κάποια έγγραφα που σχετίζονται με τη νομοθετική υποβολή του εμβολίου των Pfizer – BioNTech ως υποψηφίου προς έγκριση, προσπελάστηκαν παράνομα».

«Κανένα από τα συστήματα της BioNTech ή της Pfizer δεν έχει παραβιαστεί σε σχέση με αυτό το περιστατικό και δεν γνωρίζουμε αν τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων στην έρευνα έχουν προσπελαστεί» είχε προσθέσει ο ΕΜΑ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.