- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ναυάγιο στη Μεσόγειο με τουλάχιστον 5 νεκρούς μετανάστες
Περίπου 70 μίλια από τις ακτές της Λιβύης
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![navagio-2.jpg navagio-2.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2020/11/11/navagio-2.jpg)
Ναυάγιο με σκάφος που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε στη Μεσόγειο, ανοιχτά από τις ακτές της Λιβύης - Τουλάχιστον 5 νεκροί
Nέo ναυάγιο σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες στη Μεσόγειο, περίπου 70 μίλια από τις ακτές της Λιβύης, με θύματα τουλάχιστον πέντε μετανάστες και φόβο για την τύχη άλλων.
Η ισπανική ΜΚΟ Open Arms έκανε γνωστό μέσω Twitter ότι ανάμεσα στους εκατοντάδες επιβάτες του πλοιάριου βρίσκονται μερικά παιδιά και ένα νεογέννητο.
Δραματικές εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 6 απόγευμα (ώρα Ελλάδας).
«Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης. Οι διασωθέντες βρίσκονται στο πλοίο. Οι γιατροί προσπαθούν να σταθεροποιήσουν αυτούς που είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταφέρθηκαν και 5 σοροί που καταφέραμε να ανασύρουμε» αναφέρει στη νεότερη ανάρτησή της η Open arms, χωρίς να αναφέρει πόσοι είναι οι διασωθέντες.
Σε προηγούμενο μήνυμα έγραφε: «Ναυάγιο. Οι διασώστες μας είναι στο νερό και προσπαθούν να επαναφέρουν περίπου 100 άτομα, μεταξύ των οποίων παιδιά και ένα βρέφος. Το σκάφος ανατράπηκε, πράγμα που συμβαίνει όταν οι άνθρωποι εγκαταλείπονται για μέρες στη θάλασσα. Συνεχίζουμε».
«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό, αλλά είμαστε μόνοι με τα περιορισμένα δικά μας μέσα» τονίζει ο Ρικάρο Γκάτι, πρόεδρος της ΜΚΟ και εκτιμά ότι δυστυχώς θα υπάρξουν περισσότεροι θάνατοι. «Αυτό δείχνει πόσο απαραίτητη είναι μια κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση διάσωσης από τις κυβερνήσεις και τους ανθρωπιστικούς οργανισμούς για ασφαλή είσοδο».
Σύμφωνα με τη γραμμή έκτακτης ανάγκης Alarm Phone υπάρχουν κι άλλα σκάφη στη θάλασσα που κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή, με 275 μετανάστες και πρόσφυγες. Απ' αυτούς 20 παραμένουν στη θάλασσα μετά το σήμα κινδύνου πριν από 24 ώρες. «Χάσαμε επαφή. Πιστεύουμε ότι εξακολουθούν να είναι στη θάλασσα».
Επίσης, ανακοίνωσε πως για άλλα δύο σκάφη με 75 και 100 άτομα αντίστοιχα στα χωρικά ύδατα της Μάλτας «δεν διαφαίνεται διάσωση».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Tο καλό θα υπερισχύσει», δηλώνει η Γιούλια Ναβάλναγια
Ο δράστης ομολόγησε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί μέσω διαδικτύου
Σε σταθερή κατάσταση η υγεία του ποντίφικα
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters
Το μοναχικό της ταξίδι - Ο Guardian τη χαρακτηρίζει «νεαρή ηρωίδα» - Δείτε εικόνες
Τραμπ, Βανς και Σία λένε πως ήρθε η ώρα οι Ευρωπαίοι (και οι Καναδοί, οι Μεξικανοί, οι Ιάπωνες) να επιστρέψουν μέρος από τα χρωστούμενα
Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι πρώτοι στόχοι
Σαρωτικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες
Εξαιρούνται οι πυροσβέστες
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το δυστύχημα στο Νόβι Σαντ
Τα νεότερα για την υγεία του
Δεν θα συμμετάσχουν οι Ευρωπαίοι – Τι αναφέρει το Politico
Συνελήφθη 23χρονος Σύρος
«Είναι τόσο προφανές ότι τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας διχάσουν», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Μετά την ομιλία του Τζ. Ντ. Βανς που ανησύχησε τους ευρωπαίους ηγέτες
Τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στους ευρωπαίους ηγέτες. Θέλουν να διαχωρίσουν ουσιαστικά τη στάση τους από τη νέα Διοίκηση των ΗΠΑ; Κι αν το αποφασίσουν, μπορούν να το κάνουν;
Ο Ουκρανός πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία – Δεν υπάρχουν «εγγυήσεις ασφαλείας»
«Η Ευρώπη θα πει τη γνώμη της, αλλά δε θα είναι στο τραπέζι», τόνισε ο Κιθ Κέλογκ
Εκτός του ότι η ομιλία του στο Μόναχο είχε απαράδεκτα επιθετικό, διδακτικό και συγκαταβατικό τόνο, έδειχνε άγνοια τόσο του παρελθόντος όσο και της επικαιρότητας
Ο Φρίντριχ Μερτς φαβορί για καγκελάριος μία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.