- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ζήτησε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κέντρου κατάρτισης για ιμάμηδες
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε σήμερα ότι τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός «ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την κατάρτιση των ιμάμηδων», αφότου απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της ισλαμιστικής επίθεσης που διαπράχθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βιέννη.
«Είναι πολύ σημαντικό να επιδείξουμε αποφασιστικότητα σε αυτό. Νομίζω, για παράδειγμα, ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα πρέπει να έχουμε συζητήσεις σχετικά με την ιδέα που είχε αναφερθεί πριν από καιρό, για την ίδρυση ενός ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την εκπαίδευση των ιμάμηδων» δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Πρέπει να «διασφαλιστεί ότι αυτό το μήνυμα της ανεκτικότητας, του ανοίγματος, θα μπορεί να μεταδοθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο (...), να διασφαλιστεί ότι είναι αποδεκτή η υπεροχή του αστικού δικαίου» συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου.
Ο Μισέλ έκανε τις δηλώσεις αυτές έχοντας δίπλα του τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, την παραμονή της μίνι συνόδου κορυφής με τηλεδιάσκεψη στην οποία θα μετάσχουν οι δύο ηγέτες, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.
Ο Σαρλ Μισέλ, ο οποίος ταξίδεψε στη Βιέννη για να αποδείξει την «ευρωπαϊκή φιλία», προηγουμένως είχε μεταβεί στο σημείο όπου έγινε η τζιχαντιστική επίθεση, όπου οι Βιεννέζοι άφησαν εκατοντάδες κεριά για να αποτίσουν φόρο τιμής στους τέσσερις νεκρούς από τα πυρά του Κουτίμ Φετζουλάι, πριν από ακριβώς μια εβδομάδα στην καρδιά της αυστριακής πρωτεύουσας.
«Θεωρούμε ότι αυτή η τρομοκρατική απειλή αποτελεί θεμελιώδη, σοβαρή απειλή κατά των αξιών στις οποίες βασίζεται το ευρωπαϊκό σχέδιο και δεν έχουμε την πρόθεση να επιδείξουμε αδυναμία, χαλαρότητα», επέμεινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Συζήτησε επίσης με τον καγκελάριο Κουρτς το θέμα των μαχητών που ήθελαν να ενταχθούν στις τάξεις του τζιχάντ και ανάμεσά τους, εκείνοι που έχουν επιστρέψει, όπως ο δράστης της επίθεσης της Βιέννης.
«Είναι σημαντικό να έχουμε κοινές στρατηγικές για να διασφαλίσουμε την παρακολούθηση αυτών των ανθρώπων, οι διαδικασίες αποριζοσπαστικοποίησης δεν είναι τόσο απλές», υπογράμμισε ο Μισέλ.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας κωμικός πρόλαβε το rebranding του
Τραυματίστηκε και η μητέρα του θύματος
Η υπόθεση έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση γύρω από τον νόμο αυτοπροσδιορισμού
Το PANG φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ευρώπη
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το ίδιο κοινό ξεκίνημα θα κατέληγε σε μια ιστορία που μοιάζει αδιανόητη
Μέχρι το 2023, τα χρέη του είχαν φτάσει περίπου τα 155 εκατομμύρια δολάρια
Δεύτερη μαζική επίθεση μέσα στον Δεκέμβριο συγκλονίζει τη χώρα
Δεύτερη επιχείρηση μέσα στον ίδιο μήνα, μετά την εντολή Τραμπ για «ναυτικό αποκλεισμό» της χώρας
Πώς οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.